Jeřáby pro rotterdamský přístav se budou svařovat v České republice

Vizualizace kontejnerových jeřábů pro Rotterdam. Pramen: HuismanVizualizace kontejnerových jeřábů pro Rotterdam. Pramen: Huisman

Huisman výrobu jeřábů rozdělil mezi své evropské závody. Finální montáž jeřábů proběhne v nizozemském Schiedamu.

Přístavní logistika v největším evropském přístavu Rotterdam ponese českou stopu. Sérii přístavních kontejnerových jeřábů (Automated Stacking Cranes) dodá do Rotterdamu společnost Huisman, jejíž česká dceřiná společnost se postará o svařování všech potřebných konstrukcí.

Specialista na výrobu těžkých konstrukcí Huisman získal zakázku na jeřáby od společnosti Hutchison Ports ECT Rotterdam, skrze jejíž terminály projde většina kontejnerů v Rotterdamu. Veškeré svařovací práci se uskuteční ve výrobním závodu Huisman Czech Republic ve Sviadnově na Frýdecko-Místecku.

Automatické stohovací jeřáby zajišťují plně automatizovanou manipulaci s kontejnery. „Jsme velmi vděční společnosti ECT za tuto zakázku, která nám umožnila vstoupit do odvětví přístavní logistiky. Čtyři miliony nepřetržitých manipulačních cyklů během 30 let vyžadují vysoce kvalitní vybavení,“ uvedl šéf společnosti Huisman David Roodenburg.

Huisman výrobu jeřábů rozdělil mezi své evropské závody. Finální montáž jeřábů proběhne v nizozemském Schiedamu, sestavování s testováním se uskuteční přímo na terminálu ECT Delta v Rotterdamu.

„V předešlých projektech jsme ukázali, že u nás ve Sviadnově dokážeme zvládnout velké konstrukční výzvy, takže pevně věřím, že si poradíme i s touto novou zkušeností v odvětví přístavní logistiky, která může mít velký potenciál do budoucnosti,“ řekl šéf závodu ve Sviadnově Karel Pavlíček.

Činnost společnosti Huisman je rozdělena mezi kanceláře v Nizozemsku, Brazílii, Číně, České republice, Norsku, Singapuru a USA a závody v Nizozemsku, Brazílii, České republice a Číně. Závod ve Sviadnově navrhuje a vyrábí konstrukce například pro energetiku, námořní dopravu, těžbu, železnici a zábavní průmysl.

Tagy Huisman kontejnery Rotterdam
5 komentářů