Hyundai vyrobil v Nošovicích dvoumiliontý Tucson, závod je za loňský rok v zisku téměř 14 miliard

Nová generace modelu Hyundai Tucson. Foto: HMMCNová generace modelu Hyundai Tucson. Foto: HMMC

Dva z pěti v Evropě prodaných Tucsonů mají buď hybridní, nebo plug-in hybridní pohon.

Z montážní linky nošovického závodu Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) sjel v pořadí již dvoumiliontý vůz Tucson. Firma o tom informovala v tiskové zprávě. Dva z pěti v Evropě prodaných Tucsonů mají hybridní nebo plug-in hybridní pohon.

Výrobu třetí generace modelu Tucson spustili v Nošovicích na Frýdecko-Místecku v roce 2015. Aktuálně vyráběnou čtvrtou generaci charakterizuje výrazný design, vylepšený interiér a rozšířená výbava.

„Jen v roce 2023 bylo vyrobeno 244 495 vozů a Tucson se tak na celkové produkci nošovického závodu podílel přibližně 70 procenty. Auta byla následně vyvezena do 70 zemí po celém světě. V Evropě směřuje většina Tucsonů do Velké Británie, Španělska, Německa a Francie,“ uvedl HMMC.

V Česku se současné a předchozí generace Tucsonu prodalo přes 38 000, čímž se model zařadil mezi nejpopulárnější v zemi. Podle výrobce se těší popularitě zejména v privátním segmentu, kde se v uplynulém roce 2023 stal druhým nejprodávanějším modelem vůbec.

Jak vyplývá z výroční zprávy HMMC, automobilce vloni stoupl zisk o necelé tři miliardy korun na 13,87 miliardy korun. Tržby vzrostly o 21,25 miliardy korun. Nárůst zisku představuje 26,6 %, u tržeb jde o 12,7 %. Jako první na to upozornila Česká televize.

Tagy HMMC hyundai Hyundai Motor Manufacturing Czech Hyundai Nošovice Hyundai Tucson Nošovice TUCSON
6 komentářů