Eurostar bude jezdit do olympijské Paříže „zlatými“ vlaky, posílí provoz

První "zlatý" vlak společnosti Eurostar. Pramen: EurostarPrvní "zlatý" vlak společnosti Eurostar. Pramen: Eurostar

Eurostar je oficiálním partnerem čtyř olympijských týmů, jejichž sportovce na hry poveze.

Provozovatel vysokorychlostních vlaků Eurostar převlékne své vlaky obsluhující Paříž do zlaté barvy. První tzv. Zlatý vlak pokřtil tento týden v Londýně. Jde o oslavu olympiády a sportovců, kteří budou v Paříži usilovat o medaile.

Firma na dobu her oznámila rovněž navýšení provozu, a to až o osm dodatečných spojů denně mezi Londýnem a Paříží. Očekává, že v souvislosti s olympiádou přepraví až dva miliony cestujících, špičkové období má být kolem zahajovacího (26. července) a závěrečného (11. srpna) ceremoniálu.

Eurostar je oficiálním partnerem čtyř olympijských týmů, jejichž sportovce na hry poveze (Velká Británie, Belgie, Nizozemí a Německo). Celkem počítá s přepravou 2 000 sportovců z uvedených zemí. Olympiádě se přizpůsobí i služby na palubách vlaků, budou například navýšeny zásoby šampaňského nebo servírována „olympijská“ čokoláda a koktejly.

Flotila 51 vlaků společnosti Eurostar obsluhuje síť 28 destinací v Německu, Belgii, Francii, Nizozemsku a Spojeném království. V roce 2023 Eurostar přepravil 18,6 milionu cestujících.

První "zlatý" vlak společnosti Eurostar. Pramen: EurostarRychlovlak Eurostar. Foto: EurostarNové logo  Eurostar. Foto: EurostarJednotka e320 společnosti Eurostar. Foto: Eurostar
Tagy Eurostar Olympiáda Paříž
Žádné komentáře