Do táborské MHD míří další dva elektrobusy od Solarisu, celkem jich bude deset

Elektrobus Solaris Urbino 12 Electric. Foto: SolarisElektrobus Solaris Urbino 12 Electric. Foto: Solaris

Po dodání elektrobusů bude vyřazen stejný počet starších autobusů. 

Dopravce Comett Plus uzavřel tendr na dva elektrobusy pro MHD v táborské aglomeraci. Vítězem se těsně stal polský Solaris. Výsledek tendru se objevil na profilu zadavatele, upozornil na něj web BusPortal.cz. Solaris má s firmou Comett Plus už od března smlouvu na osm elektrobusů pro Tábor. Celkem jich tak bude deset, prvních osm má vyjet v prvním čtvrtletí příštího roku.

Druhým účastníkem tendru na dva elektrobusy byla česká společnost SOR Libchavy. Solaris podle písemné zprávy zadavatele zvítězil jen těsně, když v hodnocení dosáhl 99,46 bodu. Společnost SOR Libchavy získala 99,43 bodu.

Byla přitom s cenou 25,1 milionu korun levnější. Solaris nabídl vozy za 25,296 milionu korun. Cena měla váhu 70 procent, zbylých 30 procent tvořila délka záruky na různé komponenty.

Nové elektrobusy pro Táborsko budou třídveřové z kategorie 10 až 12 metrů. Solaris na jedno dobití garantuje dojezd 230 kilometrů.

MHD v Táboře a okolí objednává Sdružení měst a obcí okresu Tábor, Comett Plus má na její zajištění od roku 2019 desetiletou smlouvu. Podle ní může obnovovat vozový park jen vozidly na baterie, CNG nebo vodík. Dobíjecí infrastrukturu zbuduje v sídle firmy v Chýnovské ulici.

MHD obsluhuje především souměstí Tábor, Sezimovo Ústí a Planá nad Lužnicí, zajišťuje ji 34 vozidel. Po dodání elektrobusů bude vyřazen stejný počet starších autobusů.

Tagy Comett Plus MHD Tábor Solaris
5 komentářů