Den železnice se odkládá, železničáři budou oslavovat prací

Česká Třebová. Pramen: Správa železnicČeská Třebová. Pramen: Správa železnic

Národní den železnice se slaví každoročně v září jako vzpomínka na 27. září 1825, kdy vyjel první vlak vynálezce George Stephensona.

České dráhy zrušily oslavy Národního dne železnice, které se měly konat o nastávajícím víkendu v České Třebové. Důvodem jsou povodně, které v posledních dnech ochromily železniční dopravu a způsobily značné škody na infrastruktuře. Oslavy se podle ČD uskuteční jindy, termín zatím nebyl stanoven.

„Jsem přesvědčen, že aktuálně tou nejlepší oslavou železnice bude, když nyní všichni železničáři napnou své síly, aby se provoz v postižených regionech vrátil co nejdříve do normálu,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Michal Krapinec.

Zakoupené vstupenky na tento víkend podle něj zůstávají v platnosti i pro nový termín akce. ČD zároveň připravují systém pro vracení vstupného a jízdného. „O dalších podrobnostech budeme všechny fanoušky železnice včas informovat. Děkujeme za pochopení,“ doplnily České dráhy.

Národní den železnice se slaví každoročně v září jako vzpomínka na 27. září 1825, kdy vyjel první vlak vynálezce George Stephensona. Tento vlak spojil britský Stockton a Darlington a v jeho čele byl stroj pojmenovaný Locomotion. Vzniklo tak mezinárodní pojmenování pro hnací kolejové vozidlo.

Tagy Národní den železnice
10 komentářů