dpp

České dráhy vypraví speciální vlak z Ostravy do Libně na čtvrtfinále MS

Hokejové MS 2024 v Praze. Autor: Lukáš KlímaHokejové MS 2024 v Praze. Autor: Lukáš Klíma

České dráhy jsou oficiálním dopravcem mistrovství světa, starají se o přepravu týmů i jejich transfery mezi hotely, stadiony a vlakovými nádražími.

České dráhy vypraví ve čtvrtek 23. května speciální fanouškovský vlak na čtvrtfinále hokejového mistrovství světa v Praze, kde se budou hrát dva zápasy: od 16:20 a od 20:20.

Spoje IC 508 a IC 501 „MS hokej 2024“ budou zastavovat v Ostravě, Olomouci a Pardubicích. Souprava, která bude na speciální vlaky nasazena, bude sestavena z modernizovaných vozů určených pro provoz vlaků vyšší kvality, vybavených klimatizací a internetovým připojením.

V hokejovém speciálu bude platit standardní tarif ČD, spoje jsou povinně místenkové. Jízdenky a rezervace je už nyní možné zakoupit například v e-shopu ČD, v aplikaci Můj vlak nebo v železničních stanicích.

Jízdní řád speciálního vlaku

11:10 Ostrava hl.n. 2:37
11:16 Ostrava-Svinov 2:29
12:09 Olomouc hl.n. 1:35
13:20 Pardubice hl.n. 0:24
14:12 Praha-Libeň 23:38

České dráhy jsou oficiálním dopravcem mistrovství světa, když se starají o přepravu týmů i jejich transfery mezi hotely, stadiony a vlakovými nádražími v Praze a v Ostravě.

Pro autobusovou přepravu využívají dceřinou společnost ČD Bus, která si za tím účelem pořídila do vlastnictví čtyři autobusy Iveco Evadys a dalších 16 si od firmy Iveco Czech republic pronajala. Po skončení MS je odevzdá zpět výrobci. Čtyři zakoupené autobusy Evadys budou následně po změně designu využívány pro náhradní autobusovou dopravu pro cestující Českých drah.

Tagy České dráhy hokej
14 komentářů