Brno oslaví 155 let MHD, připraveny jsou okružní jízdy historickými vozy

Brněnská zážitková tramvaj 4MT. Zdroj: DPMBBrněnská zážitková tramvaj 4MT. Zdroj: DPMB

Součástí sobotních oslav bude také doprovodný program u Janáčkova divadla.

Dopravní podnik města Brna (DPMB) chystá na sobotu 17. srpna oslavy 155 let městské hromadné dopravy ve městě. Pro veřejnost jsou připraveny jízdy historickými vozy, chybět nebude ani doprovodný program.

Zahájení akce proběhne před Janáčkovým divadlem ve 13 hodin, následovat budou okružní jízdy historickými tramvajemi a autobusy, které připomenou bohatou historii dopravy v Brně.

Pozvánka na oslavy 155 let MHD v Brně.Zdroj: DPMB

Pozvánka na oslavy 155 let MHD v Brně.
Zdroj: DPMB

„Připravili jsme dva okruhy, které kopírují trasy prvních linek MHD. Tramvaje budou cestující vozit do Králova Pole a zpět a autobusy do Černých Poli a zpět do centra. V provozu bude navíc i populární Party Šalina, ve které mohou cestující spojit jízdu s konzumací piva,“ uvedl šéf DPMB Miloš Havránek.

Na piazzettě Janáčkova divadla se u příležitosti 75 let trolejbusové dopravy v Brně představí retro trolejbusy 14Tr a 15Tr. Premiéru zde bude mít i renovované dispečerské auto Volha GAZ 24. Vozy tohoto typu využíval brněnský dopravní podnik v 80. letech minulého století.

„V 19 hodin vyjedou historické tramvaje z Moravského náměstí do Králova Pole, stejně, jako tomu bylo před 155 lety,“ uzavřela primátorka Brna Markéta Vaňková.

Program oslav 155 let MHD v Brně.Zdroj: DPMB

Program oslav 155 let MHD v Brně.
Zdroj: DPMB

Tagy brno Dopravní podnik města Brna DPMB historická vozidla MHD Brno
12 komentářů