Kladno nechává přestavět dvě křižovatky na kruhové objezdy, další dva chystá

Křižovatka ulic Josefa Čapka a Železničářů v Kladně. Foto: Google Street ViewKřižovatka ulic Josefa Čapka a Železničářů v Kladně. Foto: Google Street View

Všechny kruhové objezdy nahradí stávající světelné křižovatky.

Kladno nechává přestavět dvě křižovatky na kruhové objezdy, podobnou úpravu dalších dvou křižovatek chystá na příští rok. Mají pomoci plynulosti a bezpečnosti dopravy. Práce nyní pokračují u zimního stadionu a na křížení ulic Josefa Čapka a Železničářů. Teď jsou dokončené inženýrské sítě a pokračují práce na samotných kruhových objezdech, hotovo by mělo být začátkem prosince. Na tiskové konferenci to řekl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Příští rok vzniknou kruhové objezdy na křížení Americké a Vodárenské ulice a také u Kauflandu. Město nyní ještě pracuje na dohodách ohledně přeložek inženýrských sítí, přestavba křižovatek má začít zkraje roku. „Ony se vždy musí dělat po dvou,“ uvedl primátor a dodal, že v případě, že by se dělala pouze jedna křižovatka, vznikaly by u té sousední dopravní komplikace. Všechny kruhové objezdy nahradí stávající světelné křižovatky.

Ještě letos by také měla být hotová drtivá většina prací u podjezdu a lávky ve Vodárenské ulici. Lávku bylo třeba vyměnit kvůli špatnému technickému stavu a silnice pod ní podstupuje kompletní opravu. Na příští rok zde podle primátora zbude dokončit rozsáhlou přeložku elektrického vedení, ostatní včetně povrchu silnice by mělo být hotové podle předběžných plánů do konce listopadu a není vyloučeno, že to bude i dříve.

Kvůli akci došlo ke změnám provozu linek MHD a PID.

ČTK