Rekola budou další týden zdarma, získala dalšího sponzora

Rekola v Českých Budějovicích. Foto: RekolaRekola v Českých Budějovicích. Foto: Rekola

Systém sdílených kola Rekola prodloužil od včerejšího dne možnost jezdit v šesti různých městech zcela zdarma. Umožnila to podpora Hello

Systém sdílených kola Rekola prodloužil od včerejšího dne možnost jezdit v šesti různých městech zcela zdarma. Umožnila to podpora Hello bank!.

Prodloužení oznámila firma v tiskové zprávě. V praxi to znamená, že ve všech městech, kde Rekola jezdí, je prvních patnáct minut zdarma až do 2. dubna.

„Jsme moc rádi, že můžeme v této době lidem nabídnout alternativní dopravu po městě zdarma. Při dodržování doporučených hygienických pravidel považujeme bikesharing za vhodný způsob přepravy v tomto jarním období, který nám navíc umožní tolik potřebný pohyb a individuální prostor,“ řekla Gabriela Pithartová, ředitelka značky a komunikace Hello bank!.

Rekola působí v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Olomouci, Frýdku-Místku a Mladé Boleslavi.

Pokud se i při současné situaci musíte pohybovat po městě, firmy i hlavy států, jako je Dánsko nebo Německo, doporučují nahradit dopravu MHD pokud možno chůzí nebo jízdou na kole.

„Rekola a MHD odjakživa vnímám jako nejlepší přátele a spojence, a přátelé jsou mimo jiné také od toho, že si umějí v krizi pomoci. A vzhledem k tomu, že je třeba omezit kontakt s lidmi na minimum, kolo je v tuto chvíli ideálním dopravním prostředkem,“ říká Vítek Ježek, zakladatel Rekol.

Firma pravidelně dezinfikuje dotykové plochy na kolech. „Obecně ale stačí dodržovat základní hygienické návyky a především si pravidelně mýt ruce. Doporučujeme také používat rukavice,“ dodala firma v prohlášení.

Tagy Rekola
5 komentářů