CZ LOKO výjimečně otevře dveře veřejnosti, ukáže i první hybridní lokomotivu

Lokomotiva EffiLiner 1600 společnosti RCC – CZ během předváděcí jízdy u výrobního závodu CZ LOKO v České Třebové. Foto: CZ LOKOLokomotiva EffiLiner 1600 společnosti RCC – CZ během předváděcí jízdy u výrobního závodu CZ LOKO v České Třebové. Foto: CZ LOKO

V České Třebové si v sobotu 1. června připomenou v hlavním závodě společnosti CZ LOKO 170 let od založení místních

V České Třebové si v sobotu 1. června připomenou v hlavním závodě společnosti CZ LOKO 170 let od založení místních železničních dílen. Veřejnost tak bude mít možnost prohlédnout si výrobní prostory jedné z největších firem českého železničního průmyslu, které se podařilo proniknout výrazně i do zahraničí.

„Den s CZ LOKO zcela výjimečně poodkryje know-how, které uplatňujeme při výrobě a modernizacích lokomotiv. Návštěvníci díky tomu na vlastní oči uvidí celý výrobní proces od A do Z. Otevřená bude hala pro opravy elektrických točivých strojů, montovna, hala pro demontáž, lakovna, podvozkárna s motorárnou, zkušebna lokomotiv a kolejová váha,“ přibližuje program oslav Jan Hošek, vedoucí oddělení marketingu CZ LOKO.

Návštěvníci by tak měli vidět například prototyp hybridní lokomotivy 719.401 HybridShunter nebo nový EffiShunter 1000-M.

Doprovodný program pro celou rodinu nabídne různé sportovní akce, show s klauny nebo malování na obličej, pro modeláře je připravena modulová železnice v měřítku TT v délce 35 metrů. V zadní části areálu se návštěvníci budou moci svézt šlapací drezínou, parní lokomotivou BS 200 nebo nejnovějším speciálním vozidlem MUV 75 z produkce CZ LOKO.

Firma současně oficiálně představí se zástupci partnerských středních škol a univerzit 1. ročník programu CZ TRAINEE. Půjde o zážitkový roční program s cílem vybrat ty nejlepší talenty pro další spolupráci s CZ LOKO. Kulaté jubileum připomene nová publikace, zachycující nejvýznamnější milníky v  historii CZ LOKO. Nadto blíže analyzuje dějiny výrobních závodů v České Třebové a v Jihlavě včetně výroby motorových lokomotiv na našem území. Slavnostní křest publikace CZ LOKO – 170 let tradice proběhne v 11:45 za účasti starostky České Třebové Magdaleny Peterkové. Publikace bude k zakoupení po celý den spolu s dalšími upomínkovými předměty.

Mapa areálu CZ LOKO pro den otevřených dveří 1. června

Mapa areálu CZ LOKO pro den otevřených dveří 1. června

Den s CZ LOKO začíná 1. června v 10:00, konec je plánovaný v 16:00. Vzhledem k omezené kapacitě parkování u areálu doporučují organizátoři cestu vlakem.

Tagy CZ Loko
10 komentářů