Nabízené ojeté vozy měly v únoru méně kilometrů, Škoda Felicia si cenu drží

Škoda Felicia ve verzi FUN pro volný čas. Pramen: MototechnaŠkoda Felicia ve verzi FUN pro volný čas. Pramen: Mototechna

Na trhu bylo v únoru 102 972 ojetých vozidel, což je o zhruba tři tisíce méně než v lednu. Nabídku

Na trhu bylo v únoru 102 972 ojetých vozidel, což je o zhruba tři tisíce méně než v lednu. Nabídku v únoru tvořily nejčastěji automobily s nájezdem 151 333 kilometrů a stářím 9,4 roku. Průměrný počet najetých kilometrů oproti lednu klesl, a to o 2767 kilometrů.

Nejčastější inzerovanou cenou byla v minulém měsíci částka 143 000 korun. Téměř 41 procent nabízených vozidel je z dovozu. Vyplývá to z pravidelného reportu sítě AAA Auto.

Žebříček nejvíce nabízených modelů zůstává beze změn. První dvě místa okupují modely Škoda Octavia na prvním a Škoda Fabia na druhém místě, následovány vozy Volkswagen Passat, Golf a Škoda Superb.

Šestou, respektive osmou příčku obhájila značka Ford s modely Focus a Mondeo. Na sedmé pozici zůstalo BMW 3. Delší varianta tohoto vozu, BMW 5, uzavřela lednový žebříček TOP 10 za Škodou Rapid.

Analýza se tentokrát zaměřila i na Škodu Felicia, která se jako přelomový český vůz vyráběla v letech 1994 až 2001. Na trhu je aktuálně k dispozici 432 vozidel (loni 542, předloni 557). Hodnota těchto vozidel přitom neklesá, dlouhodobě se drží na průměrných 16 tisících korunách.

Auto, na kterém se poprvé výrazně projevilo začlenění automobilky Škoda do koncernu Volkswagen, se vyrábělo jako pětidveřový hatchback, pětidveřové kombi a užitkový pickup. Celkem bylo vyrobeno přes 1,4 milionu kusů.

Tagy AAA Auto Top trh ojetých vozidel
14 komentářů