Další úsek D6 má stavební povolení. Práce na něm začnou příští rok, finišuje soutěž

Vizualizace dálnice D6 v úseku Knínice - Bošov. Foto: ŘSDVizualizace dálnice D6 v úseku Knínice - Bošov. Foto: ŘSD

Součástí nového úseku bude i stavba odpočívky Verušičky.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) získalo stavební povolení na další úsek dálnice D6. Dopravní a energetický stavební úřad (DESÚ) vydal dnes stavební povolení pro úsek Bošov – Knínice. Jde o téměř 8 kilometrů dlouhý úsek, který by měl nahradit část silnice I/6 v Karlovarském kraji a dál ji přiblížit krajskému městu.

Zatím nepravomocné povolení zveřejnil DESÚ na své úřední desce. Úřad stanovil téměř padesát podmínek pro stavbu, což je běžné u takto velkých akcí. Podle dokumentu jde především o zapracování stanovisek jednotlivých orgánů státní správy a samospráv.

D6, úsek Knínice - Bošov. Foto: ŘSD

V Bošově zatím dálnice od Prahy končí. Pokud se nikdo neodvolá, stavba by měla začít na počátku příštího roku. Aktuálně ještě běží soutěž na zhotovitele. Kvůli dotazům uchazečů byl termín pro podání nabídek posunut na první listopadový týden. Už v létě začaly skrývkové práce pro záchranný archeologický výzkum, běží soutěž na kácení lesní a mimolesní zeleně. Předpokládané náklady na stavbu jsou 3,36 miliardy korun. Součástí bude i odpočívka Verušičky. Hotovo by mělo být v roce 2027. Detailně stavbu ŘSD popisuje v informačním letáku.

Stavba naváže na úsek Lubenec – Bošov, který se otevřel v roce 2015. Na západním konci pak má zhruba ve stejnou dobu začít stavba navazujícího úseku Knínice – Žalmanov.

ŘSD na D6 aktuálně staví tři úseky: obchvat Hořesedel, Hořoviček a část mezi Petrohradem a Lubencem. Na konci srpna ŘSD otevřelo 6,5 kilometru dlouhý úsek u Krupé. Ze zhruba 130 kilometrů dlouhého dálničního spojení mezi Prahou a Karlovými Vary zbývá dokončit 56,5 kilometru. Celá D6 mezi Prahou a Karlovými Vary by měla být hotova v roce 2028.

Tagy D6 D6 Knínice - Bošov DESÚ Dopravní a energetický stavební úřad (DESÚ) Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
30 komentářů