Karlovy Vary přemění most přes Ohři na komunitní místo

Drahovický most. Foto: Kakv.czDrahovický most. Foto: Kakv.cz

O využití mostu rozhodli obyvatelé města v anketě.

Drahovický most v Karlových Varech se mění na pěší zónu. Město vybralo návrh přeměny mostu během akce Čtvrti sobě, kdy si obyvatelé města mohou vybrat z navrhovaných úprav veřejných prostor ty nápady, které se jim nejvíce zamlouvají. Ze zanedbané lávky se tak do příštího roku stane prostor pro trávení volného času a setkávání. ČTK to řekl náměstek primátorky Karlových Varů Lubomír Kovář (ANO).

Momentálně se Drahovický most již opravuje na základě žádosti nebo přání občanů. Budeme ho přestavovat na komunitní místo. V podstatě práce již začaly, sundali jsme starý asfalt a opravujeme zábradlí. Pak to zaasfaltujeme, připraví se chodníky, bude tam cyklotrasa a potom bude provedená taková velkomalba na asfaltu. Doplní se herní prvky a příští rok bude osazen mobiliář, který dále zpříjemní toto místo,“ popsal proměnu místa Kovář. Výsledkem bude lávka nad řekou Ohře, která bude sloužit pouze pro pěší a cyklisty.

Město nyní vybralo dodavatele mobiliáře, který bude osazen jako poslední část úprav na jaře příštího roku. Zaplatí za něj zhruba jeden a půl milionu korun. Celkové náklady na úpravy Drahovického mostu jsou odhadovány asi na čtyři miliony korun.

Anketu Čtvrti sobě uspořádalo město v roce 2022 s cílem vybrat finančně nenáročné opravy veřejných prostranství v jednotlivých 15 čtvrtích města. Ačkoli mělo jít hlavně o drobné úpravy, limitované částkou 350.000 na každou čtvrť, některé podněty se rozpracovaly do větších akcí. Jednou z nich je právě úprava Drahovického mostu.

Detailně je projekt popsán na stránkách kanceláře architekta města.

Tagy Drahovický most Karlovy Vary
4 komentáře