ŘSD začne v pondělí na jižní Moravě s opravami silnic v Bzenci a v Rosicích

Frézování vozovky. Ilustrační foto: ŘSDFrézování vozovky. Ilustrační foto: ŘSD

V Bzenci bude silnice úplně uzavřena, v Rosicích zavedou kyvadlový provoz.

Silničáři začnou v pondělí s opravou šestikilometrového úseku silnice první třídy v Bzenci na Hodonínsku. Kvůli tomu bude provoz částečně omezený a veden kyvadlově a při opravě mostu přes potok Syrovinka bude silnice zavřena kompletně. Znovu by měl být úsek otevřený na začátku prosince, napsala v tiskové zprávě mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Lucie Trubelíková. ŘSD v pondělí začne také s opravou třísetmetrového úseku silnice první třídy v Rosicích na Brněnsku, kde bude provoz řízen kyvadlově.

Při opravě mostu přes Syrovinku bude uzavřený úsek od začátku Bzence ve směru od Kyjova až po křižovatku se silnicí na Strážnici. „Průchod pěších bude zachovaný, šířka cesty bude minimálně jeden a půl metru,“ uvedla Trubelíková. Pro řidiče bude vyznačena objížďka z Kyjova přes Milotice a Ratíškovice do Strážnice a Veselí nad Moravou. Osobní auta mohou využít i kratší alternativu po okresních silnicích z Moravského Písku přes Těmice a Žeravice do Kyjova.

U Bzence už také pomalu končí výstavba dálnice D55, která přivede k obci intenzivnější dopravu od severu, tranzit by měl ale mířit převážně směrem na Veselí, nikoli do Bzence. Silničáři ji plánují otevřít s dalšími úseky severně od Bzence v prosinci. Dále na jih zatím není stavba připravená a potrvá ještě několik let, než se ji podaří dostavět až k Břeclavi na křižovatku s dálnicí D2.

Opravy v Rosicích mají skončit 24. listopadu, půjde o úsek mezi křižovatkami se Sportovní a Brněnskou ulicí. „Vybudujeme zde také zálivy, přechody pro chodce, autobusové zastávky a světelnou křižovatku ulic Tyršova a Trávníky,“ uvedla Trubelíková.

Tagy I/24 I/53 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
Žádné komentáře