Vlak jako ordinace. ZSSK začne ve vybraných spojích preventivně měřit tlak či zrak

Preventivní zdravotní program na palubě vlaku ZSSK. Foto: ZSSKPreventivní zdravotní program na palubě vlaku ZSSK. Foto: ZSSK

ZSSK chce nabídkou podpořit preventivnější zdravotní styl cestujících.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) se rozhodla ve spolupráci s Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP) proměnit vlaky částečně v ordinaci. Na vybraných spojích až do poloviny září nabídnou cestujícím zdarma měření tlaku a dalších zdravotních ukazatelů.

Projekt „Vlak pre zdravie“ začíná zítra v expresech Ex 603 (Bratislava hl. st. 7:27 – Košice 12:53) a Ex 610 (Košice 15:07 – Bratislava hl. st. 20:33). Podle dopravce mohou cestující spojit cestu vlakem s aktivitami na podporu zdraví.

Možnost preventivní prohlídky ve vlaku bude vždy v pátek a v neděli. Cestující si mohou nechat změřit krevní tlak, poměr tuků a svalů v těle, podíl kyslíku, cholesterolu a kyseliny močové v krvi. Ve vlaku bude pro konzultace přítomnem fyzioterapeut, cestující budou mít možnost vyšetřit oči nebo pihy. Preventivní program se bude týkat i dentální hygieny a informací o škodlivosti kouření. „Chceme tím podpořit zdravější životní styl našich cestujících a zároveň jim ušetřit čas,“ řekl mluvčí ZSSK Dominik Drevický.

Mluvčí zdravotní pojišťovny Marianna Bublavá nabídku vysvětluje průzkumy mezi klienty. Podle nich si většina lidí uvědomuje nutnost preventivních prohlídek, ale často na ně nechodí kvůli nedostatku času.

Tagy preventivní prohlídky Železničná spoločnosť Slovensko ZSSK
18 komentářů