Na pár hodin pro pěší, pak jen auta. ŘSD před otevřením pustí na novou estakádu chodce

Stavba Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSDStavba Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSD

Ke zprovoznění nové části okruhu dojde v neděli.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) podruhé a naposledy v pátek otevře stavbu části Velkého městského okruhu (VMO) v Brně přes Tomkovo náměstí veřejnosti. Půjde o jedinečnou možnost se projít stavbou těsně před zprovozněním v neděli 18. srpna.

Den otevřené estakády proběhne v pátek od 10 do 18 hodin. Loni při akci na stejném místě přišly davy lidí: celkem kolem 30 000 návštěvníků. Kromě nevšední procházky se můžete těšit na bohatý doprovodný program. Chybět nebude například skákací hrad pro děti, ukázka stavební techniky nebo přehlídka veteránů.

Nová část brněnského okruhu otevře za dva týdny, estakáda překlene tramvajovou trať a koridor

Na estakádu se dostanete ze tří stran – hlavní bude přístup z Tomkova náměstí ze směru od ulice Valchařské. Další přístupy jsou z obou konců úseku VMO, tedy z Rokytovy ulice a z Lesné od vstupu/vjezdu do Husovického tunelu. Na akci nejsou připraveny parkovací plochy, proto je ideální využít městskou hromadnou opravu.

Pro nástup z Rokytovy je vhodné využít autobus a trolejbus 57 a 27, zastávka Akátky ve směru do Židenic bude již funkční. Pro přístup z Tomkova náměstí platí možnost využití linek 4, 44, 84 a 57. Z Lesné je příjezd do zastávky Štefánikova čtvrť linkami 5, 25, 26, 46, 57, 44 a 84.

Z bezpečnostních důvodů je zakázán vstup s koly a koloběžkami. V případě špatného počasí může být akce zrušena.

Organizace Dne otevřené estakády. Foto: Brno.czVMO Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: Brno.czStavba Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSDStavba Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSDStavba Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSDStavba Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSDStavba Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSDStavba Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSDPráce na stavbě VMO Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSDPráce na stavbě VMO Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSDVMO Tomkovo náměstí. Foto: ŘSD

Nový úsek Tomkovo náměstí – Rokytova se stavěl přes tři roky. Letošní rok bude ve znamení ukončení dalších velkých staveb v Brně. Do konce roku dojde ke zprovoznění druhé části okruhu v Žabovřeské, skončí také proměna Bauerovy ulice.
Z celého okruhu je zatím postaveno 7,6 km, jeho celková délka má být 21 km. Po otevření nových úseků se celková délka okruhu dostane k polovině plánované trasy.

Tagy brno Ředitelství silnic a dálnic Rokytova ŘSD Tomkovo náměstí Velký městský okruh Brno VMO Brno
18 komentářů