Z Katovic na Madagaskar. Poláci už do exotiky létají i v létě

Letoun Boeing 787 Dreamliner letecké společnosti Neos na letišti Katovice. Zdroj: Katowice AirportLetoun Boeing 787 Dreamliner letecké společnosti Neos na letišti Katovice. Zdroj: Katowice Airport

Katovické letiště je největším polským charterovým letištěm. Letos připadne dovolenkovým letům polovina z celkového počtu odbavených cestujících.

Zatímco dovolenkové lety do exotických destinací z Česka mají přes léto pauzu, z Katovic se 7. srpna začalo létat na Madagaskar. Pravidelné charterové spojení na ostrov Nosy Be bude v provozu po celý měsíc, a to každou středu. Letiště Katovice o tom informovalo v tiskové zprávě.

Lety zajišťuje pro cestovní kancelář ITAKA letecká společnost Neos. Stejná bude v zimě vozit i klienty Čedoku z českých letišť. Trasu obslouží Boeing 787-9 Dreamliner pro 359 cestujících. K dispozici jsou dvě cestovní třídy, kromě ekonomické pro 331 pasažérů také prémiová ekonomická pro 28 pasažérů.

Katovické letiště je největším polským charterovým letištěm. V loňském roce patřilo charterovému provozu v katovicích 2,6 milionu z celkem 5,6 milionu cestujících.

Aktuálně se z Katovic létá do 108 destinací. Podle prognóz by mělo letiště v letošním roce odbavit šest milionů cestujících. Polovina má připadnout letům cestovních kanceláří.

Tagy Katovice Katowice Letiště Katovice Letiště Katowice Madagaskar Neos Polsko
Žádné komentáře