Qatar Airways přikoupily Boeingy 777X a představily inovovanou business třídu Qsuite

Nové Qsuites u Qatar Airways. Zdroj: Qatar AirwaysNové Qsuites u Qatar Airways. Zdroj: Qatar Airways

S nejnovější objednávkou očekávají Qatar Airways dodání již téměř 100 letadel Boeing 777X.

Letecká společnost Qatar Airways si pro probíhající aerosalon v britském Farnborough připravila prezentaci inovovaného produktu své business class – tzv. Qsuite Next Gen. S americkým výrobcem letadel Boeing pak rozšířila objednávku nových 777X o dalších 20 kusů.

S nejnovější objednávkou očekávají Qatar Airways dodání již téměř 100 letadel Boeing 777X. Celkem 60 jich získají v pasažérské verzi, 34 pak ve verzi nákladní.

„S ohledem na budoucnost i nadále zajišťujeme, aby se všichni cestující Qatar Airways setkávali pouze s těmi nejlepšími produkty a službami dostupném v tomto odvětví,“ uvedl šéf Qatar Airways Group Engr Badr Mohammed Al-Meer.

Tržní výhled Boeingu na rok 2024 předpokládá, že širokotrupá letadla, jako jsou jeho 777X a 787 Dreamliner, budou v následujících 20 letech tvořit 44 % letadel v regionu napříč provozovateli na Blízkém východě.

Inovovaná business třída, známá u Qatar Airways jako Qsuite, má podle aerolinky opět zvýšit úroveň prémiového cestování. Luxusní kabiny budou do roku 2025 osazeny právě v nejnovějších letounech 777X, přičemž zaujmou například větším prostorem, širším sedadlem, 4K OLED obrazovkami či individuálně upravitelnou a zvýšenou úrovní soukromí. Cestujícím bude k dispozici satelitní připojení internetu za pomocí systému Starlink Elona Muska.

Nové Qsuites u Qatar Airways.
Zdroj: Qatar AirwaysNové Qsuites u Qatar Airways. Zdroj: Qatar AirwaysNové Qsuites u Qatar Airways. Zdroj: Qatar Airways
Tagy boeing Boeing 777X Farnborough International Airshow qatar airways QR Qsuites
6 komentářů