Policie obsadila další železniční stanici, nastěhovala se na nádraží v Děčíně

Nádraží Děčín. Autor: SŽDCNádraží Děčín. Autor: SŽDCNádraží Děčín. Autor: SŽDCNádraží Děčín. Autor: SŽDC

Správa železniční dopravní cesty naplňuje svůj plán na přilákání ozbrojených složek do nádražních budov. Nejnověji se policie nastěhovala do zrekonstruovaných

Správa železniční dopravní cesty naplňuje svůj plán na přilákání ozbrojených složek do nádražních budov. Nejnověji se policie nastěhovala do zrekonstruovaných prostor na hlavním nádraží v Děčíně. Práce v interiéru památkově chráněného objektu z poloviny 19. století probíhaly od konce dubna letošního roku, náklady dosáhly téměř dvou milionů korun. Samotná výpravní budova v Děčíně prošla velkou rekonstrukcí už v roce 2003.

„Po jednáních se zástupci policie na přelomu loňského a letošního roku došlo k rozhodnutí přesunout jejich pracoviště z nevyhovujícího objektu v centru města do naší výpravní budovy. Policisté se tak po letech stěhují do prostor, ve kterých už jednou působili,“ uvedl náměstek generálního ředitele SŽDC pro správu majetku Tomáš Drmola. Od umístění služebny si mimo jiné slibuje větší bezpečnost cestujících. S příchodem policie je tak děčínské nádraží fakticky obsazeno. Už od loňska zde sídlí informační centrum města.

Nádraží Děčín. Autor: SŽDC

Nádraží Děčín.
Autor: SŽDC

Policie obsadí či už obsadila i další nádraží. Už v dubnu se policejní kynologové nastěhovaly do budovy ve Žďáru nad Sázavou, smlouvu s policií mají železničáři i pro hlavní nádraží v Prostějově a stanici v Břeclavi. O nastěhování na nádraží v dalších městech se s policií jedná. Ve hře jsou například České Budějovice, Kralupy nad Vltavou, Opava západ nebo Bohumín.

Tagy Děčín nádraží policie SŽDC
24 komentářů