Oprava I/55 v Kunovicích vstupuje do další fáze, řidiči neodbočí na Hluk

Oprava silnice I/55 v Kunovicích. Foto: SkanskaOprava silnice I/55 v Kunovicích. Foto: Skanska

Od zítřka dojde ke zprovoznění silnice ve směru Uherské Hradiště – Veselí nad Moravou.

Rekonstrukce silnice I/55 v Kunovicích přinese od pondělí další změny v provozu, konkrétně u křižovatky u Staré školy. Nově se z křižovatky nedostanou směrem na Hluk, silničáři naopak zprovozní silnici I/55 mezi Uherským Hradištěm a Veselím nad Moravou.

„Od rána bude uzavřen průjezd z křižovatky směrem na Míkovice a Hluk. Naopak opět zprovozníme komunikaci I/55 ve směru ve směru Uherské Hradiště – Veselí nad Moravou. Obousměrně průjezdný bude také příjezd k průmyslové zóně v ulici Panská,“ popsal změnu projektový manažer zhotovitele stavby společnosti Skanska Roman Zbořil.

Pro vozidla nad 7,5 tuny stále platí objízdná trasa přes Nedakonice a Moravský Písek. „Směr Míkovice bude uzavřen po dobu přibližně osmi týdnů. V závěrečné části rekonstrukce bude ještě následovat uzavírka odbočky do průmyslového areálu leteckého výrobce. Veškerá omezení na komunikaci I/55 v Kunovicích skončí začátkem srpna,“ uvedla Lucie Trubelíková z týmu komunikace ŘSD.

Rekonstrukce silnice I/55 v Kunovicích začala loni. Po zimní přestávce pokračují práce od poloviny března. Stavba podle zástupců ŘSD přispěje ke zvýšení bezpečnosti všech účastníků provozu, tedy včetně pěších a cyklistů, a také k posílení kapacity průtahu městem. Náklady na přestavbu silnice činí 116 milionů korun bez DPH.

Tagy I/55 Kunovice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
13 komentářů