Změny ve Škodě. Německá viceprezidentka pro autobusy po roce a půl odchází

Elektrobusy Škoda. Pramen: DPMČBElektrobusy Škoda. Pramen: DPMČB

Nově vznikla divize Components & Bus Mobility, kterou jako President povede Petr Novotný.

Plzeňská Škoda Group oznámila změnu v organizační struktuře a vrcholovém vedení. Nově vznikla divize Components & Bus Mobility, kterou jako President povede Petr Novotný (50). Divize vznikla sloučením obchodních jednotek Bus Mobility Solutions a Electric Systems & Components.

Petr Novotný, posila vrcholového vedení Škoda Group. Pramen: Škoda Group

Petr Novotný, posila vrcholového vedení Škoda Group. Pramen: Škoda Group

Skupinu naopak opouští německá manažerka Tanya Altmann, která do Škody nastoupila loni v květnu. Tehdy pro ni firma zřídila novou pozici Senior Vice President pro Bus Mobility Solutions. Na starost měla mít expanzi tradičního výrobce vlaků do autobusové dopravy. Jejím úkolem mimo jiné bylo „využít synergie se sesterskou Temsou a také implementovat do portfolia vozidel i nové technologie jako LNG a dále posouvat vývoj zelených technologií, jako je například vodík“. Proč a kam odchází, firma neuvedla.

Tanya Altmann. Pramen: Škoda Transportation

Tanya Altmann. Pramen: Škoda Transportation

Škoda Group chce sloučením obou jednotek zefektivnit řízení. Novotný bude (stejně jako Altmann) ve Škodě zodpovědný za „rozvoj skupiny v oblasti kolových vozidel, na kterou se chce skupina v následujících letech zaměřit“. „Potenciál v tomto odvětví je zejména ve výzkumu a vývoji vodíkových pohonů, o které se v poslední době výrobci i zákazníci zajímají. Jeho druhým úkolem bude dále rozvíjet obchod v rámci produkce pohonů a trakčních motorů, které už nyní pohánějí kolejová i silniční vozidla po celém světě,“ uvedla Škoda.

Novotný vystudoval ekonomii na Vysoké škole ekonomické v Praze. Během studií nastoupil do společnosti Deloitte Česká republika, kde pracoval čtyři roky na pozici Audit Senior. Následně působil dva roky v Rakousku jako vedoucí interního auditu skupiny a poté dva roky v Irsku jako finanční kontrolor společnosti Coca-Cola. Dva a půl roku pracoval ve společnosti Philip Morris International, kde působil jako manažer strategie a rozvoje podnikání pro střední Evropu v České republice a manažer financí na Slovensku.

Čtrnáct let působil ve společnosti Scania, kde nejprve řídil finanční oddělení v České republice a Německu, poté měl na starosti finanční služby pro jižní a východní Afriku a naposledy zastával tři a půl roku pozici generálního ředitele a člena představenstva společnosti Scania India.

Tagy Petr Novotný Škoda Group Tanya Altmann
15 komentářů