Zlínský kraj ustoupil od plánů zdražit veřejnou dopravu

Vlak ve Zlíně. Foto: Twitter Integrované dopravy Zlínského kraje.Vlak ve Zlíně. Foto: Twitter Integrované dopravy Zlínského kraje.

Počet cestujících ve Zlínském kraji se dostal na vyšší úroveň než před covidem.

Ceny jízdného ve veřejné dopravě ve Zlínském kraji zůstanou příští rok zatím stejné. Vedení kraje dnes oznámilo, že ustoupilo od plánů zdražit jízdné v rámci Integrované dopravy Zlínského kraje.

Kraj to oznámil v tiskové zprávě. „Rozhodli jsme se, že v tuto chvíli jízdné zdražovat nebudeme. V dnešní nelehké době se lidé musejí potýkat s velkým růstem cen prakticky u všeho a nechceme proto ještě více zatěžovat jejich rozpočty. Navíc jsme rádi, že se nám cestující po koronavirové pandemii začali do veřejné dopravy opět vracet a byli bychom rádi, kdyby tento pozitivní trend i nadále pokračoval,“ uvedl náměstek hejtmana Zlínského kraje pro dopravu Radek Doležel. Podle kraje veřejnou dopravou v systému IDZK jezdí nyní o tři až pět procent více lidí než před vypuknutím pandemie.

Od 1. ledna 2023 tak v platnosti zůstává aktuální ceník jízdného Integrované dopravy Zlínského kraje, kdy jednotná nástupní sazba v autobusech i vlacích činí 11 korun a za každý ujetý kilometr cestující platí 1 korunu 35 haléřů. Od 1. července letošního roku je možno pořídit si i předplacenou jízdenku, a to na 7 nebo 30 dní. „O tyto časové jízdenky, díky kterým lze veřejnou dopravou cestovat levněji, je mezi lidmi velký zájem. V blízké době proto chystáme jejich rozšíření,“ dodal Doležel.

Tagy IDZK Integrovaná doprava Zlínského kraje Zlínský kraj
21 komentářů