Zlín přichystal den otevřených dveří v dopravní společnosti, ulicemi budou jezdit zdarma historická vozidla

Trolejbus Škoda T 11. Foto DSZOTrolejbus Škoda T 11. Foto DSZO

Do Zlína přijedou i zapůjčená historická vozidla z Brna.

Dopravní společnost Zlín-Otrokovice (DSZO) připravila na sobotu 10. června den otevřených dveří, při kterém se do města sjedou i historická vozidla městské hromadné dopravy z jiných měst. Návštěvníky čeká bohatý doprovodný program. V areálu dopravce budou otevřeny například dílny, centrální dispečink nebo myčka vozidel.

Akce proběhne ve vozovně DSZO ve zlínské ulici Podvesná, vstup bude zdarma. Začátek je v 9 hodin, konec v 16 hodin. „Těšíme se na setkání fanoušků MHD, široké veřejnosti i současných a bývalých zaměstnanců. Každý si během našeho dne otevřených dveří jistě najde něco pro sebe. Je to jeden volný den v roce, kdy se o program obyvatel města stará Dopravní společnost Zlín-Otrokovice. Na tuto akci k nám každoročně přichází několik tisíc návštěvníků. Přijíždějí i fanoušci a zájemci o historii MHD ze vzdálenějších míst,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Domácí i zapůjčená vozidla MHD pojedou na zvláštní lince mezi vozovým depem a obratištěm Antonínova po celý den v půlhodinových intervalech. Zvláštní autobus bude jezdit také z vozovny k sídlu Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. Jízda těmito zvláštními linkami bude zcela bezplatná. V areálu vozového depa DSZO si budou moci návštěvníci zakoupit občerstvení. Bude připraven zábavný program pro děti. Nebudou chybět ani ukázky techniky záchranářů a Městské policie Zlín.

Návštěvníci budou mít možnost si prohlédnout všechny typy vozidel MHD, která má DSZO ve svém současném vozovém parku. Jízdní řád je na stránkách dopravce.

Z historických vozidel vyjedou trolejbus 9 Tr s vlečkou Jelcz PO-1E, trolejbus 14 Tr a autobusy ŠM 11 a Š 706 RTO s vlečkou Karosa B 40. Z Technického muzea v Brně budou zapůjčena vozidla trolejbus Škoda T 11, autobus Ikarus 280 a autobus Karosa B 732.20.

Tagy Dopravní společnost Zlín - Otrokovice DSZO
5 komentářů