ŽESNAD.cz pořádá druhý ročník technického semináře. Představí novinky železničního průmyslu

Virtuální depo CZ LOKO. Foto: CZ LOKOVirtuální depo CZ LOKO. Foto: CZ LOKO

Seminář se zaměřuje hlavně na vývoj nových technologií na železnici.

Sdružení železničních nákladních dopravců ŽESNAD.cz uspořádá  15. února druhý ročník Technického semináře. V Olomouci v hotelu Clarion představí zástupci železničního průmyslu novinky v oboru.

Nic takového v této šíři propagace nebo osvěty nových přístupů, technologií  pro železniční dopravu nedělá. Chceme tak zpřístupnit nová řešení pro střední technické pracovníky jak dopravců, tak i dalších firem, organizací a škol,“ vysvětlil výkonný ředitel ŽESNAD.cz Oldřich Sládek. „Snažíme se přesvědčit veřejnost a mladou generaci, že dráha není jen šmír, špína a saze,“ dodal. Seminář se měl původně uskutečnit loni v listopadu, z technických důvodů byl přesunut na únor.

Během konference představí Jan Kutálek a Daniel Pallavicini z CZ LOKO například online platformu MyLoko pro sledování a správu lokomotivního fleetu. Vojtěch Ramík ze společnosti Siemens Mobility představí lokomotivu Vectron Dual Mode jako environmentálně a ekonomicky výhodné řešení pro náklaní dopravu. Ondřej Fanta z VUZ ve své prezentaci probere připravované změny v TSI a zkušenosti ze zástaveb ETCS do vozidel. Šéf Alstomu v Česku Dan Kurucz otevře téma vodíkové mobility. Pavel Kufa z Bonatrans Group ukáže současné trendy v konstrukci dvojkolí, kol a náprav pro kolejová vozidla. Škodu Group bude zastupovat Jiří Liberda s tématem digitalizace. Kompletní program je zde.

Vstup na seminář stojí 2 500 Kč, rezervace je možná zde.

Tagy technický seminář Žesnad.cz
Žádné komentáře