Zdvojování elefantů nebo dva autobusy najednou. Ropid posiluje dopravu kvůli výletům

CityElefant na lince S7 v Dobřichovicích. Foto: Jan SůraCityElefant na lince S7 v Dobřichovicích. Foto: Jan Sůra

Po vlně omezování veřejné dopravy dochází na vybraných linkách ve Středočeském kraji v okolí Prahy k posílení provozu. Důvodem je

Po vlně omezování veřejné dopravy dochází na vybraných linkách ve Středočeském kraji v okolí Prahy k posílení provozu. Důvodem je uvolnění vládních omezení a očekávaný zájem cestujících o výlet.

Na svých stránkách o tom informoval pražský organizátor veřejné dopravy Ropid. Posílení se týká hlavně spojů do turisticky atraktivních lokalit. „Vzhledem k jarnímu počasí, které v posledních dnech vybízí k venkovním aktivitám osob, začíná docházet ke kapacitním problémům, jež budou řešeny nasazením kapacitnějších vozidel,“ uvedl Ropid na svých stránkách. K posílení provozu dochází na autobusových linkách na Štěchovicku a také na vlakových linkách mířících do oblasti údolí řeky Berounky, tzv. dolního Pacifiku či do Kladna.

Na vlakové lince S7 mezi Prahou a Berounem dojde ke zdvojení elektrických jednotek CityElefant, aby cestující měli dostatek místa. V případě linky S8 z Prahy do Čerčan dojde o sobotách, nedělích a státních svátcích ke zvýšení kapacity sezónních vlaků s dvoupatrovými vozy. Mezi Prahou a Kladnem dojde k posílení během celého týdne u spěšných vlaků přidání dalších vozů.

K posílení dojde i u autobusů. Na vybrané oběhy linek PID 338 a 390 budou o sobotách, nedělích a svátcích nasazeny vícekapacitní kloubové autobusy. Na vybraných spojích linky PID 361 se o sobotách, nedělích a státních svátcích zavádějí tzv. zdvojené spoje, tedy vypravení dvou autobusů v rámci jednoho spoje namísto jednoho vozidla.

Opatření v autobusové dopravě kvůli zvýšenému počtu výletníků

V sobotu spoje s odjezdy ze zastávky „Smíchovské nádraží“ v 08:05, 10:05 a 12:05 hod. do Štěchovic.

V sobotu a neděli spoje s odjezdy ze zastávky „Štěchovice“ v 16:25 a 18:25 hod. do Prahy.

O státních svátcích je provoz linek řízen následovně:

1. 5. 2020 (Pá) – provoz dle JŘ sobota

8. 5. 2020 (Pá) – provoz dle JŘ sobota

5. 7. 2020 (Ne) – provoz dle JŘ neděle

6. 7. 2020 (Po) – provoz dle JŘ neděle

28.09.2020 (Po) – provoz dle JŘ neděle

28.10.2020 (St) – provoz dle JŘ neděle

Tagy PID Pražská integrovaná doprava
13 komentářů