Začíná rekonstrukce Štěrboholské spojky, o kus dál na okruhu demoluje ŘSD most

Štěrboholská spojka. Foto: SOKP511.czŠtěrboholská spojka. Foto: SOKP511.cz

Práce na Štěrboholské spojce probíhaly už loni, šlo o přípravné práce především ve středovém pásu.

Motoristé v Praze v nastávajících týdnech znovu o něco výrazněji pocítí absenci úseku Pražského okruhu mezi D11 a D1. Pražská Technická správa komunikací (TSK) zahájí další etapu rekonstrukce Štěrboholské spojky, která omezí provoz na této vytížené pražské tepně.

Opravy a dopravní omezení se budou týkat zhruba 1,5 kilometru dlouhého úseku. Při rekonstrukci dojde k odstranění dvou vrstev vozovky a následné pokládce nových vrstev. Práce zde přitom probíhaly už loni, podle TSK šlo o přípravné práce především ve středovém pásu, které umožní letošní velkou rekonstrukci. Podrobnosti k omezením v jednotlivých etapách opravy jsou na stránkách TSK.

Oprava Štěrboholské radiály v roce 2020. Pramen: TSK Praha

Oprava Štěrboholské radiály v roce 2020. Pramen: TSK Praha

Nejde ovšem o jedinou dopravní komplikaci ve východní části metropole. O kus dál na sever na Černém Mostě, kde už se Šterboholská spojka proměnila v Pražský okruh (D0), provádí ŘSD demolici mostu přes Chlumeckou ulici. Bourání první části mostu (poloviny blíže centru) zahájí v sobotu ráno.

Doprava na mostě je svedena do jednoho jízdního pásu, ke stejné úpravě dojde o víkendu i pod mostem. V návaznosti na uzavření jízdního pásu v ulici Chlumecká se zároveň na dálnici D0 uzavře jedna výjezdová větev ve směru Chlumecká. Doprava bude vedena objížďkou přes mimoúrovňovou křižovatku Satalice.

Práce na Šterboholské spojce by měly skončit 4. července, omezení spojená s demolicí a výstavbou mostu přes Chlumeckou potrvají dvě stavební sezony.

 

Tagy D0 most přes Chlumeckou Pražský okruh ŘSD Štěrboholská spojka TSK Praha
28 komentářů