Z letiště v Českých Budějovicích se bude létat do třech destinací. Čedok přidává Krétu

Jihočeské letiště České Budějovice. Autor: IDVIDEO - Iveta DráždilováJihočeské letiště České Budějovice. Autor: IDVIDEO - Iveta Dráždilová

Spojení do Heraklionu na řecké Krétě odstartuje v neděli 13. srpna.

Jihočeské letiště České Budějovice nabídne od srpna rekreantům lety do třech dovolenkových destinací. Cestovní kancelář Čedok, která jako první chartery z Budějovic od letoška objednala, přidala k dříve ohlášeným Rhodosu a Antalyi aktuálně ještě Krétu (Heraklion). Jako důvod uvádí velkou poptávku po letech z Budějovic.

„Prodeje zájezdů z Českých Budějovic překonaly naše původní odhady, proto na letošní léto přidáváme už třetí destinaci a budeme létat od srpna navíc i na řeckou Krétu. Prodlužujeme také sezónu o další termíny u odletů na Rhodos a do turecké Antalye. Nejvíce klienti z jižních Čech rezervují pobyty online na našem webu nebo svou příští dovolenou vybírají na našich pobočkách, nejčastěji v Českých Budějovicích, Písku nebo Táboře,“ uvedl šéf Čedoku Stanislav Zeman.

„Pro nás to znamená, že spolupráce s cestovní kanceláří Čedok funguje a zároveň je to pro nás také velká zodpovědnost. Jihočeské letiště se teď musí pořádně připravit na to, co ho v létě čeká. Doteď si takovou zátěž nikdy nevyzkoušelo a budu se maximálně snažit o to, aby byl všechen personál i zázemí připraveno. Tomu se chceme v následujících měsících intenzivně věnovat,“ doplnil jihočeský hejtman Martin Kuba.

Do všech tří destinací budou létat stroje Boeing 737 společnosti Smartwings pro 189 cestujících v ekonomické třídě. Na tureckou riviéru první klienti zamíří na inauguračním letu ve středu 2. srpna, na řecký Rhodos v pondělí 7. srpna, spojení do Heraklionu na řecké Krétě odstartuje v neděli 13. srpna.

Letiště v Plané na jižním okraji Českých Budějovic prošlo v uplynulých deseti letech velkou modernizací, která se završila v letech 2017 až 2019 výstavbou nového terminálu. Jihočeský kraj jako jediný akcionář jej musí dotovat, letos částka určená letišti činí 77,4 milionu. Kraj hledá pro letiště a přilehlý 300hektarový areál bývalé vojenské základny strategického partnera. Jedná se společností Accolade.

Čedok je první a zatím jedinou cestovní kanceláří, která se pokouší jihočeské letiště rozlétat chartery s rekreanty.

Tagy Čedok Jihočeské letiště České Budějovice Kréta smartwings
44 komentářů