Z hotelu na ostravské letiště za 25 korun. DPO představuje nový Airport Express

Autobus Dopravního podniku Ostrava (DPO). Zdroj: DPOAutobus Dopravního podniku Ostrava (DPO). Zdroj: DPO

Trasa nové linky bude primárně obsluhována 12metrovými CNG autobusy s celovozovou klimatizací.

Dopravní podnik Ostrava (DPO) představil dříve slíbené podrobnosti k plánované speciální autobusové lince Airport Express označené na zastávkách a v jízdních řádech AE. Jak již název linky pod licenčním číslem 915083 napovídá, spojovat bude vybrané ostravské hotely v blízkosti zastávek MHD s Letištěm Leoše Janáčka. Financování zajistí město Ostrava. Deníku Zdopravy.cz to řekla tisková mluvčí DPO Tereza Šnoblová.

Linka spadá do tarifu ODIS. Cestující zaplatí za přepravu v případě jedné obyčejné krátkodobé jízdenky 25 korun. Na spoje budou primárně nasazovány 12metrové CNG autobusy s celovozovou klimatizací.

„Přínos linky vidíme ve dvou rovinách. Jednak chceme, aby Ostravané měli možnost využít dopravce, který je pro ně spolehlivým a známým partnerem, a také konkurenceschopným jiným variantám dopravy na letiště. Cestujícím nabízí prostor pro pohodlnou jízdu i se zavazadly,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Trasa linky povede přes zastávky Hornopolní, Husův sad, Elektra, ÚAN, Městský stadion, Hotel Bělský les, Dubina a Mošnov, Airport nádraží. V současnosti je na lince plánováno týdně sedm spojů tam a sedm zpět. Mají navazovat na přílety a odlety letadel z Varšavy a Londýna. V případě zpoždění letů bude autobus čekat na cestující do 60 minut.

„Zavedení linky AE vnímáme jako další důležitý krok k podpoře a rozvoji cestovního ruchu a turismu v Ostravě. Pohodlné spojení mezi letištěm a centrem města ekologickou MHD patří v dnešní době ke standardům moderního cestování všude na světě,“ dodal Michael Seifert, Cluster General Manager Imperial Hotelu Ostrava, Quality Hotelu Ostrava City a Clarion Congress Hotelu Ostrava.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO Letiště Leoše Janáčka Ostrava Letiště Ostrava mošnov OSR ostrava
22 komentářů