Wizz Air roste dál ve Velké Británii, otevírá čtyři linky z Edinburghu

Airbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Maďarská nízkonákladová společnost Wizz Air chystá další expanzi ve Velké Británii. Od listopadu začne létat nově i Edinburghu. K otevření

Maďarská nízkonákladová společnost Wizz Air chystá další expanzi ve Velké Británii. Od listopadu začne létat nově i Edinburghu. K otevření nových linek přistupuje v době, kdy naopak jiní dopravci z obav kvůli tvrdému Brexitu mluví o možných problémech s létáním do Velké Británie a poklesem poptávky.

Wizz Air dnes oznámil, že do Edinburghu začne létat z Varšavy, Gdaňsku, Budapešti a Bukurešti. Edinburgh je po Glasgow a Aberdeenu třetí skotskou destinací v síti rychle rostoucího dopravce. Nejčastěji bude létat mezi Varšavou a Edinburghem – 4x týdně, třikrát poletí z Gdaňsku a Budapešti, dvakrát týdně z Bukurešti.

Wizz Air už loni výrazně posílil svoji přítomnost ve Velké Británii otevřením základny na letišti Luton v Londýně. Nedávno firma oznámila start letů z Lutonu do Moskvy a Petrohradu nebo do moldavského Kišiněva.

Wizz Air pokračuje ve velkém růstu. Za první čtvrtletí svého finančního roku (duben  – červen) firma oznámila růst počtu cestujících o více než 20 %, tržby stouply o 25 %.  Po loňské ztrátě v prvním čtvrtletí se firma dostala do zisku 72 milionů eur.

Tagy Wizz Air
Žádné komentáře