Wizz Air dál posiluje v Polsku. 15 nových linek, 4 další letadla

Airbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Letecká společnost Wizz Air dál posílí svoji přítomnost na polském trhu. Další expanze se týká zejména linek do Skandinávie. Firma

Letecká společnost Wizz Air dál posílí svoji přítomnost na polském trhu. Další expanze se týká zejména linek do Skandinávie.

Firma od příštího letního letového řádu umístí do Polska další čtyři další letadla A320family, otevře celkem 15 nových linek a navýší frekvence na stávajících. V Polsku bude mít už třicet letadel. Dopravce expanzi oznámil v tiskové zprávě.

Expanze se týká letišť v Gdaňsku, Varšavě a Krakově. Pro české cestující je nejzajímavější otevření nových linek z Krakova, řada obyvatel Moravskoslezského kraje letiště využívá.

Wizz Air podle nově otevřených tras pokračuje jako dopravce, který míří z velké části na zaměstnance ze střední a východní Evropy pracující v jiných zemích s vyššími příjmy. Podle letového řádu je mezi polskými gastarbeitery velkým hitem Norsko: Od příští léta začne Wizz Air nově létat z Krakova do Trondheimu, Stavangeru, Bergenu, Haugeusundu a Tromsø. K otevření linek dojde postupně během příštího léta.

Jde ale současně o atraktivní destinace i pro turisty, kam často z Česka ani z okolí neexistuje přímé spojení, což je příklad města Tromsø za severním polárním kruhem. Kromě norských destinací začne Wizz Air z Krakova létat do Verony, Milána, Boloni a Barcelony a na londýnské letiště Gatwick.

Wizz Air nabízí v Polsku celkem 193 linek, nabízená kapacita přesáhne 13 milionů míst, což je meziroční nárůst o pětinu. Firma už dříve oznámila posílení linek z Katovic.

Tagy Wizz Air
4 komentáře