Výpravní budova ve Vimperku má za sebou první velkou rekonstrukci, záchody se přesunuly dovnitř

Nádražní budova ve Vimperku po rekonstrukci. Pramen: Správa železnicNádražní budova ve Vimperku po rekonstrukci. Pramen: Správa železnic

Čekárna a prostor nástupiště pod přístřeškem byly osazeny novými lavičkami, odpadkovými koši, stojanem na kola a orientačním systémem.

Správa železnic (SŽ) tento týden slavnostně ukončila opravu výpravní budovy ve stanici Vimperk na Prachaticku. Opravou prošel plášť budovy i její interiér, celkové náklady činily 17 milionů korun. SŽ uvádí, že šlo o první výraznější stavební zásah do budovy od jejího vzniku v roce 1893.

Stavbaři provedli výměnu střešní krytiny včetně opravy tesařských a klempířských prvků, opravili fasádu a vyměnili část oken a dveří. Opavou prošly prostory pro zaměstnance a čekárna. Za podstatné vylepšení označuje SŽ zprovoznění nových toalet, které vznikly jako bezbariérové přímo v budově. Nahradily tak dosavadní záchody vedle budovy, které byly zdemolovány.

Čekárna a prostor nástupiště pod přístřeškem byly osazeny novými lavičkami, odpadkovými koši, stojanem na kola a orientačním systémem. Kompletní obnovou prošel rozvod elektroinstalace, současně došlo k výměně rozvaděčů, hromosvodu a rozvodů kanalizace a vody. Okolo výpravní budovy, pod peronním přístřeškem a na vstupu na nástupiště byla provedena oprava zpevněných ploch.

Stanice Vimperk leží na lokální trati Strakonice – Volary, kterou na základě objednávky Jihočeského kraje obsluhuje společnost GW Train Regio.

Nádražní budova ve Vimperku v roce 2017. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářNádražní budova ve Vimperku po rekonstrukci. Pramen: Správa železnicNádražní budova ve Vimperku po rekonstrukci. Pramen: Správa železnicNádražní budova ve Vimperku po rekonstrukci. Pramen: Správa železnic
Tagy Správa železnic Vimperk
35 komentářů