Vyhněte se nám, vyzval řidiče kvůli kolabující dopravě Havlíčkův Brod

Budování cyklostezky podél silnice I/38 v Havlíčkově Brodě. Foto: Chládek a Tintěra Havlíčkův BrodBudování cyklostezky podél silnice I/38 v Havlíčkově Brodě. Foto: Chládek a Tintěra Havlíčkův Brod

Doprava v Havlíčkově Brodě od dnešního rána kolabuje kvůli uzavírkám silnic, potíže má i MHD. Výrazně ztížený je průjezd Lidickou

Doprava v Havlíčkově Brodě od dnešního rána kolabuje kvůli uzavírkám silnic, potíže má i MHD. Výrazně ztížený je průjezd Lidickou ulicí, dělníci tam dnes začali opravovat část hlavního tahu I/38. Auta po něm jezdí ve směru od Kolína na Jihlavu. Další dopravní omezení přibylo kvůli pracím v uzavřené Dolní ulici v centru. „Kdo může, ať se Havlíčkovu Brodu vyhne,“ řekl místostarosta Libor Honzárek (TOP 09).

Radnice na možné komplikace v dopravě upozornila minulý týden na tiskové konferenci. Uzavírky ve městě budou nejméně 14 dní, někde do konce měsíce. Obavy se dnes po ránu potvrdily. Rušná silnice I/38 je pro řadu řidičů částečnou alternativou k D1.

Kvůli ucpanému hlavnímu tahu od Jihlavy a od Kolína se řidiči snaží najít jiné cesty a problémy se přelily i na ostatní silnice ve městě. „Pokud by to šlo, doporučujeme do Havlíčkova Brodu nejezdit. Ostatní musíme požádat o trpělivost,“ řekl Honzárek. Provoz světelné signalizace u místa oprav v Lidické ulici se podle něj snaží ladit experti firmy AŽD Praha, cílem je snížit dopad snížené průjezdnosti tahu na dopravu ve městě.

Potíže má MHD. „Silnice jsou vesměs ucpané stojícími vozidly, máme zpoždění. Některé spoje musíme vynechávat,“ řekl ČTK Lubomír Hepner z technických služeb, který má MHD na starosti. Upozornil na to, že problémy se týkají celého města. „Jednotlivé spoje na sebe navazují. Když autobusy zůstanou stát v koloně, neodjede spoj ani tam, kde je volno,“ uvedl.

Dnes zahájené opravy se týkají 450 metrů vozovky v Lidické ulici, jíž denně projíždějí tisíce vozidel. Investorem je ŘSD. Opravovaným úsekem u světelné křižovatky jezdí auta v obou směrech jedním pruhem. V jednom místě je ale průjezdný jen jeden pruh a auta tam střídavě pouštějí semafory. Ve směru z centra není možné na světelné křižovatce odbočit na Jihlavu. Objízdná trasa vede ulicemi Havířská a Průmyslová. Opravy silnice potrvají nejméně 14 dní, při špatném počasí až do konce měsíce.

V Havlíčkově Brodě jsou zavřené i další silnice. Dolní ulice bude neprůjezdná do konce měsíce, stejně jako silnice v Mírové ulici, kudy auta vyjíždějí směrem na Bartoušov. Další uzavírka přibude v úterý v Chotěbořské ulici. Kvůli rekonstrukci rozvodů plynu auta tímto úsekem neprojedou do poloviny listopadu.

ČTK

Tagy Havlíčkův Brod I/38 Ředitelství silnic a dálnic
36 komentářů