Vsetín instaluje na křižovatku v centru bránu s andělem a ovečkami za dva miliony korun

Okružní křižovatka ve Vsetíně, kde vyroste šestimetrová brána s andělem a ovečkami. Foto: Město VsetínOkružní křižovatka ve Vsetíně, kde vyroste šestimetrová brána s andělem a ovečkami. Foto: Město Vsetín

Originalita má podle vedení města ozvláštnit atmosféru.

Nezvyklá podívaná vznikne na příjezdu do centra Vsetína. Město se rozhodlo na kruhový objezd u budovy bývalého Telecomu v Mostecké ulici umístit šest metrů vysokou bránu. Označuje ji za atmosférický prvek.

„V jejím čele bude vyobrazen anděl s rozpjatými křídly, obklopený dvěma ovečkami po stranách,“ popsalo město novou podobu v tiskové zprávě. Návrh uměleckého prvku, inspirovaný znakem města, zpracovalo a zrealizuje architektonické Studio Zlámal. Hotovo by mělo být v polovině září.

„Novým prvkem chceme oživit a zatraktivnit prostor v centru Vsetína. Tato brána do města, vycházející z městského znaku, bude také originálním přivítáním pro všechny přijíždějící,“ uvedl starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL) s tím, že v následujících letech plánuje radnice ozdobit podobnými prvky s folklorními motivy další dvě okružní křižovatky. Na městském facebooku již radnice schytává za tento krok kritiku. Náklady na celou akci jsou necelé dva miliony korun.

„Chtěli jsme, aby byly kruhové objezdy v našem městě esteticky ztvárněny a lišily se od jiných měst. Jejich originalita přispěje k ozvláštnění atmosféry, a navíc budou všechny tematicky spjaty s naším městem i regionem, a tím se stanou prvkem, který nelze v jiném prostředí opakovat,“ popsala záměr radní Martina Hovořáková (ANO 2011).

Brána bude vytvořena z tenkostěnné železobetonové konstrukce a bude upevněna do dvou masivních patek. Její vrchol pak ozdobí kovové prvky v podobě anděla a dvou oveček.

Tagy Vsetín
61 komentářů