Vlaky v Ústí zastavily jen 50 centimetrů od sebe, provoz byl veden odklonem

Vlaky v Ústí nad Labem zastavily jen pár centimetrů od sebe. Autor: Drážní inspekceVlaky v Ústí nad Labem zastavily jen pár centimetrů od sebe. Autor: Drážní inspekce

K výrazným komplikacím v provozu docházelo dnes od časného rána v železničním uzlu Ústí nad Labem. Příčinou byla mimořádná událost,

K výrazným komplikacím v provozu docházelo dnes od časného rána v železničním uzlu Ústí nad Labem. Příčinou byla mimořádná událost, kdy krátce po páté hodině téměř došlo ke srážce nákladního vlaku Metransu a osobního vlaku Českých drah. K neštěstí chybělo zhruba 50 centimetrů.

„Nákladní vlak projel návěst zakazující jízdu a vjel do postavené vlakové cesty pro odjíždějící osobní vlak (Ústí nad Labem – Praha) jedoucí po sousední koleji ve stejném směru. Strojvedoucí obou vlaků zastavili před výhybkou, přičemž boky souprav se k sobě přiblížily na méně než jeden metr,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

K újmě na zdraví či materiálním škodám nedošlo, mimořádnost ovšem zkomplikovala provoz v Ústí. Železničáři se snažili vést vlaky odklonem přes západní nádraží, což se týkalo především rychlíků Praha – Cheb. Několik vlaků bylo odřeknuto, další nabraly zpoždění.

Podle mluvčí Českých drah Radky Pistoriusové se plný provoz vrátil na ústecké hlavní nádraží v 9:22, ještě nějaký čas musejí ale cestující počítat se zpožděními. Například osobní vlak do Prunéřova nabral zhruba půlhodinové manko.

Vlaky v Ústí nad Labem zastavily jen pár centimetrů od sebe. Autor: Drážní inspekce

Vlaky v Ústí nad Labem zastavily jen pár centimetrů od sebe.
Autor: Drážní inspekce

Tagy České dráhy Drážní insekce Metrans nehoda
19 komentářů