Vlaky mezi Prahou a Berounem výrazně omezí dvoutýdenní výluka

CityElefant na lince S7 v Dobřichovicích. Foto: Jan SůraCityElefant na lince S7 v Dobřichovicích. Foto: Jan Sůra

Náhradou za rychlíky Berounka pojedou mezi Prahou a Berounem autobusy, v Berouně zastaví Západní expresy.

Cestující využívající trať mezi Prahou a Berounem čeká od čtvrtka další ze série nepříjemností. Kvůli výluce nepojedou ve zmíněném úseku rychlíky Berounka (R16) a dojde rovněž k významnému omezení provozu příměstských vlaků linky S7 Beroun/Dobřichovice – Praha (– Český Brod). Výluka kvůli pracím na koridoru mezi Radotínem a Dobřichovicemi skončí 16. července večer, oznámily dnes České dráhy.

Dálková doprava

Náhradou za rychlíky linky R16 Berounka pojedou mezi Prahou a Berounem autobusy. Jezdit budou dvě náhradní linky, jedna zamíří až do centra Prahy k pražskému hlavnímu nádraží a druhá pojede ke stanicím pražského metra Zličín, Stodůlky a do zastávky Sídliště Stodůlky. Pouze poslední dva páry rychlíků Berounka pojedou i nadále přímo bez náhradní dopravy.

Mimořádně během výluky zastaví ve stanici Beroun vlaky EC/IC Západní expres z/do Mnichova, Plzně a Chebu. Výjimkou budou spoje IC Pendolino, které budou i nadále stanici Beroun projíždět.

Výlukový jízdní řád dálkové dopravy zde.

Regionální doprava

Po dobu výluky pojedou zastávkové vlaky podle zvláštního výlukového jízdního řádu. Dochází tak ke změnám odjezdových časů u velké části vlaků. Zrušeny jsou vložené spoje v úseku Praha – Řevnice a zpět a upravený je také interval mezi vlaky Praha – Beroun a zpět. Mezi hlavním nádražím a Radotínem pak budou jezdit vložené posilové spoje.

Výlukový jízdní řád regionální dopravy zde.

Trať Praha-Smíchov – Beroun patří k nejproblematičtějším v celé síti. Kapacitně nestačí a časté poruchy vedou ke kolapsům vlakové dopravy. V budoucnu by měl problém vyřešit tunel mezi Prahou a Berounem, do té doby chce Správa železnic postupně zmodernizovat stávající trať.

Tagy České dráhy III. koridor trať Praha - Beroun výluka
48 komentářů