Virgin Atlantic propustí téměř třetinu lidí. Aerolinky opouští Gatwick a končí s jumby

Boeing 747-400 společnosti Virgin Atlantic v reklamním polepu Star Wars. Foto: Virgin AtlanticBoeing 747-400 společnosti Virgin Atlantic v reklamním polepu Star Wars. Foto: Virgin Atlantic

Britská letecká společnost Virgin Atlantic propustí 3 150 zaměstnanců, tedy téměř třetinu z celkového počtu 10 tisíc pracovníků. Firma kvůli

Britská letecká společnost Virgin Atlantic propustí 3 150 zaměstnanců, tedy téměř třetinu z celkového počtu 10 tisíc pracovníků. Firma kvůli krizi celého oboru opustí svoji základnu na druhém největším londýnském letišti Gatwick, kde létá od roku 1984. Nadále hledá další investory.

Velké škrty dnes dopravce oznámil v tiskové zprávě. Ve Velké Británii tak během týdne zmizelo v letectví přes 15 tisíc míst, minulý týden oznámily redukci o 12 tisíc zaměstnanců British Airways.

Virgin Atlantic, které dosud marně žádají vládu o státní pomoc, ve zprávě uvedly, že návrat do zisku a na úroveň roku 2019 potrvá nejméně tři roky.

Většinový majitel společnosti, firma Virgin Group, nadále jedná s investory o dalším posílení kapitálu, protože plány na státní pomoc nejsou zatím jisté. Zbytek v aerolinkách vlastní americká Delta Air Lines, ta už ale v dubnu naznačila, že další peníze do firmy posílat nechce.

Velkou ranou je zpráva o redukci pro letiště Gatwick. British Airways už minulý týden oznámily možný konec provozu na největším letišti s jednou ranvejí na světě, teď přijde s jistotou o dalšího velkého dopravce.

Součástí úsporných opatření bude i předčasné vyřazení letadel Boeing 747-400 z flotily, do roku 2022 zmizí i Airbusy A330-200. Firma zmenší flotilu ze 43 na 36 strojů.

Tagy Top Virgin Atlantic
1 komentář