Vedení Plzně se omluvilo za dopravní kolaps v západní části města

Křižovatka ulic Vejprnická a Křimická v Plzni. Foto: Google Street ViewKřižovatka ulic Vejprnická a Křimická v Plzni. Foto: Google Street View

Oprava má skončit v pátek.

Provoz na křižovatce ulic Vejprnická a Křimická v Plzni začne od zítřka řídit policie. Důvodem je dnešní kritická situace, kdy doprava na západě krajského města zcela zkolabovala. Důvodem jsou práce spojené s opravou tramvajové trati.

O novém opatření informovalo město v tiskové zprávě. V ní zdůraznilo, že jde o akci naplánovanou předchozím vedením. „Kritické místo od zítra bude řídit policie, zúžení pruhů ze dvou na jeden bude vázáno jen na pracovní dobu, která je stanovena od 7 do 17 hodin,“ uvedlo město.

Dopravní kolaps dnes ráno navíc zesílila i dopravní nehoda kamionu, který zavadil o odstavené osobní vozidlo. „Mám informace o padesátiminutovém čekání v koloně od Křimic do centra, desítky stížností od lidí i starostů okolních obcí. Za nešťastné považuji i načasování, kdy k uzavírce dochází týden po prázdninách a je tam souběh i dalších uzavírek. Tohle se nesmí opakovat,“ řekl primátor Plzně Roman Zarzycký.

Akce v souběhu s jinou uzavírkou

Podle náměstka pro životní prostředí a dopravu Aleše Tolara práce nejde urychlit. „Pětidenní harmonogram prací bohužel zkrátit nelze, je už tak napnutý. Do budoucna se bude jednat i o možnostech zahajovat práce už o víkendech a zkracovat tak počet pracovních dní nutných pro opravy,“ dodal Aleš Tolar.

Akce se začala dělat v době, kdy je uzavřena silnice směrem na Radčice. Podle Správy veřejného statku města Plzně, která má akci ve Skvrňanech na starost, byla původně oprava tramvajové trati plánována na jarní měsíce, nepodařilo se však vysoutěžit zhotovitele.

„Ještě jednou se všem za současný dopravní kolaps v části Plzně omlouvám. Shodli jsme se na tom, že je naprosto nutné zlepšit koordinaci a načasování staveb, všechny významnější také budou komunikovány minimálně 14 dní dopředu,“ doplnil Aleš Tolar. Řidičům, kteří se chtějí místu vyhnout, doporučil cestu přes Novou Hospodu a Borská pole a z oblasti Křimic, Malesic pak přes Chotíkov a Globus. Možností je také využít vlak.

Tagy Plzeň
28 komentářů