Ve stanici Dasnice na Sokolovsku došlo k poruše trakčního vedení, vlaky stojí

Stanice Dasnice na trati 140. Autor: Lubor Ferenc – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64461720Stanice Dasnice na trati 140. Autor: Lubor Ferenc – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64461720

České dráhy zavedly místo rychlíků náhradní autobusovou dopravu.

(Aktualizováno 7:55) Česká železnici si dnes od brzkého rána „užívá“ další ze série poruch trakčního vedení. Po čtvrté hodině došlo k poruše ve stanici Dasnice na trati 140 mezi Chebem a Sokolovem. Provoz vlaků mezi stanicemi Citice a Kynšperk nad Ohří je přerušen.

Zatímco Správa železnic uvádí na svých stránkách předpokládané obnovení provozu ve 12:30, České dráhy, které se odkazují rovněž na informace od Správy železnic, hovoří o rozsáhlé poruše, jejíž odstranění potrvá do večerních hodin. V 7:45 byl obnoven provoz po jedné ze dvou traťových kolejí.

České dráhy zavedly místo rychlíků náhradní autobusovou dopravu v úseku Cheb – Sokolov, místo osobních vlaků jezdí autobusy v úseku Kynšperk nad Ohří – Sokolov.

Deník Zdopravy.cz dnes ráno shodou okolností přinesl článek o záměrech Správy železnic na rekonstrukci celého úseku mezi Chebem a Sokolovem.

Tagy porucha trakčního vedení trať 140
25 komentářů