V Ústí nad Labem začala na silnici podél řeky stavba okružní křižovatky

Stavba křižovatky na silnici I/62 v ústecké městské části Krásné Březno. Foto: ŘSDStavba křižovatky na silnici I/62 v ústecké městské části Krásné Březno. Foto: ŘSD

Nová křižovatka bude hotová do ledna příštího roku.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes začalo se stavbou nové okružní křižovatky v Ústí nad Labem v městské části Krásné Březno na silnici I/62. Zakázku získala Eurovia s cenou 58,4 milionu korun (předpoklad byl 54 mil.). Po hlavním tahu podél Labe projede denně kolem 20 tisíc aut.

Současná podoba mimoúrovňové křižovatky ulic Podmokelská, Pekařská a Karoliny Světlé podle silničářů provozu nevyhovuje, bude proto doplněna o okružní část.

Silnice I/62 slouží v Ústí nad Labem pro provoz vozidel ve směru od Prahy a Lovosic (silnice I/30), z dálnice D8 (silnice II/613 – Žižkova ulice) a též pro místní dopravu mezi Ústím a Děčínem. Řidiči je také využívána pro příjezd ze čtvrtí Neštěmice a Krásné Březno.

Stávající křižovatka nedaleko chystané novostavby je podle silničářů neúplná a neumožňuje pohyby do všech směrů. Není možné odbočit ze silnice I/62 ve směru z centra Ústí nad Labem do Podmokelské ulice do Krásného Března. Není možné odbočit ani do ulice Karoliny Světlé, a to ani ze silnice I/62 od centra Ústí nad Labem, ani z Podmokelské ulice z Krásného Března, a také výjezd z ulice Karoliny Světlé je možný pouze do Podmokelské ulice směrem do Krásného Března.

V místě nejprve vznikne provizorní komunikace pro zachování provozu na silnici I/62. Od 9. května nebude možné vyjet ze čtvrti Krásné Březno směrem na Děčín, výjimku budou mít vozy městské hromadné dopravy. Kvůli bezpečnosti stavařů je na místě snížena povolená rychlost na 30 kilometrů v hodině.

Nová okružní křižovatka má zajistit propojení všech dopravních směrů a eliminovat tak nebezpečné manévry řidičů při otáčení vozidel. Rondel má rovněž umravnit řidiče, kteří v místě často překračují maximální povolenou rychlost. Pod křižovatkou bude podchod. Hotovo by mělo být v lednu příštího roku.

Stavba křižovatky na silnici I/62 v ústecké městské části Krásné Březno. Foto: ŘSDStavba křižovatky na silnici I/62 v ústecké městské části Krásné Březno. Foto: ŘSDStavba křižovatky na silnici I/62 v ústecké městské části Krásné Březno. Foto: ŘSDStavba křižovatky na silnici I/62 v ústecké městské části Krásné Březno. Foto: ŘSDStavba křižovatky na silnici I/62 v ústecké městské části Krásné Březno. Foto: ŘSDStavba křižovatky na silnici I/62 v ústecké městské části Krásné Březno. Foto: ŘSDBudoucí okružní křižovatka v Ústí n. L. na silnici I/62. Pramen: ŘSDPlánovaná kruhová křižovatka na I/62 v Krásném Březně. Pramen: ŘSD

Tagy Eurovia CS I/62 Krásné Březno Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Ústí nad Labem
5 komentářů