V Ústeckém kraji vyplouvají výletní lodě, integrace zahrnula i přívoz Schöna – Hřensko

Osobní loď Porta Bohemica Labské plavební společnosti. Pramen: Labská plavební společnostOsobní loď Porta Bohemica Labské plavební společnosti. Pramen: Labská plavební společnost

Novinkou jsou dopolední plavby z Litoměřic do Ústí a odpolední z Ústí do Litoměřic.

V Ústeckém kraji dnes začíná nová sezona lodní dopravy, kdy lodě vyplouvají na linky T92 Ústí nad Labem – Děčín – Bad Schandau a T91 Ústí nad Labem – Litoměřice – Nučnice – Roudnice nad Labem – Mělník.

Novinkou jsou dopolední plavby z Litoměřic do Ústí a odpolední z Ústí do Litoměřic. Obě linky jsou na území Ústeckého kraje zapojeny do tarifu Dopravy Ústeckého kraje. Pouze v úseku Hřensko – Bad Schandau na lince T92 je třeba využít přeshraničního tarifu.

Nově byl též do systému Dopravy Ústeckého kraje zaintegrován přívoz F1 Schöna – Hřensko. Díky tomu je možné se přívozem svézt na jízdenku, se kterou cestující přijede lodí do Hřenska či vlakem do Schöny. Podle mluvčí kraje Magdaleny Fraňkové po integraci dlouhodobě volaly především organizace z oblasti cestovního ruchu.

Lodní linky zajišťuje i nadále Labská plavební společnost, která nedávno získala jako jediný zájemce smlouvu na léta 2022 až 2026. Kraj si přitom výrazně připlatí. Předpokládaná celková cena zakázky byla 26,73 milionu korun, konečná cena je 59,52 milionu korun, což představuje 11,9 milionu za sezonu. Podle posledního „předcovidového“ dodatku na rok 2019 vyšla sezona kraj zhruba na 5,1 milionu.

Tagy lodní doprava na Labi Ústecký kraj
6 komentářů