V Trutnově otevřeli novou okružní křižovatku, je hotová o měsíc a půl dříve

Nová okružní křižovatka na silnici I/16 v Trutnově. Foto: ŘSDNová okružní křižovatka na silnici I/16 v Trutnově. Foto: ŘSD

Místem denně projede kolem 17 tisíc aut.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes uvedlo do plného provozu novou okružní křižovatku na silnici I/16 v Trutnově. Vznikla v Pražské ulici, má přinést bezpečnější provoz.

Stavba začala letos v dubnu, zakázku za 28 milionů získala společnost M-Silnice. „Díky vynaloženému úsilí všech zúčastněných se podařilo zprovoznit jednu z hlavních tepen Trutnova 1,5 měsíce před původně plánovaným dokončením prací. Řidičům, ale i celému městu se tak zásadně uleví od zvýšeného provozu na objízdných trasách,“ řekla Petra Drkulová z týmu komunikace ŘSD. Uzavřena zůstává ještě Žižkova ulice kvůli dokončovacím pracím.

Okružní křižovatka vznikla v místě, kterým denně projede podle sčítání dopravy kolem 17 tisíc vozidel. Ulevit by městu měla až plánovaná dálnice D11.

Akce probíhala ve třech etapách. Komplikovalo ji množství přeložek inženýrských sítí. Z důvodu neúnosného podloží musela proběhnout sanace aktivní zóny. Součástí stavby byly i úpravy přechodů u mateřské školky. „Nad rámec naší stavby bylo správcům sítí umožněno opravit teplovod v ulici Žižkova a bezvýkopově opravit kanalizaci, včetně opravy kanalizačních šachet, které byly za hranicí životnosti,“ dodala Drkulová.

Původní stav křižovatky Pražské a Žižkovy ulice. Foto: Trutnov.czNová okružní křižovatka na silnici I/16 v Trutnově. Foto: ŘSDNová okružní křižovatka na silnici I/16 v Trutnově. Foto: ŘSD
Tagy I/16 M-Silnice okružní křižovatka Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Trutnov
21 komentářů