V Plzni začíná nové omezení, měsíc se bude opravovat Chodské náměstí

Chodské náměstí v Plzni. Foto: Radka Žáková / Plzen.euChodské náměstí v Plzni. Foto: Radka Žáková / Plzen.eu

Akce má přinést i větší bezpečnost chodců.

Řidiče a cestující v Plzni čeká od zítřka nové omezení v širším centru města. Na Chodském náměstí budou měsíc probíhat práce na budování ostrůvku na přechodu pro chodce a výměně povrchu silnice včetně zastávkových zálivů.

Oprava bude probíhat ve dvou etapách, vždy s možným průjezdem jen v jednom směru. Skončit by měla 7. prosince. Po dobu oprav bude vždy uzavřen pouze jeden směr navazující na ulici Edvarda Beneše, druhý bude otevřen.

Provedení stávajícího ostrůvku v přechodu pro chodce již neodpovídá normě, proto bude rozšířen. Dojde i k opravě zastávek, kde povrch komunikace trpí hlavně při rozjíždění,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Náměstek upozornil, že lze kvůli omezení očekávat dopravní komplikace. Požádal účastníky provozu o trpělivost. „Stometrový úsek komunikace na důležité křižovatce s Klatovskou, v jehož blízkosti jsou dvě školní budovy, se díky stavební úpravě stane pro všechny bezpečnějším,“ dodal Tolar.

Vyměněné zastávkové zálivy

Opravit potřebuje i povrch zastávky před Střední průmyslovou školou stavební Plzeň, kde je zámková dlažba již v nevyhovujícím stavu. Než dostane opravovaná část finální asfaltový povrch, bude provedena kontrola a případné zpevnění betonové podkladové desky v místě zastávky. Během stavby bude také obnoveno vodorovné dopravní značení a dojde i na opravu obrub.

Po dobu oprav bude vždy uzavřen pouze jeden směr navazující na ulici Edvarda Beneše, druhý bude otevřen,“ vysvětlila Jana Tomanová, vedoucí magistrátního odboru dopravy. V první etapě začínající zítra bude uzavřena polovina vozovky ve směru do centra města včetně středového dělícího ostrůvku. Řidiči směřující z ulice Edvarda Beneše do centra, pak najedou na objízdnou trasu odbočením do Dobrovského ulice a poté na Klatovskou.

V opačném směru bude odbočení a průjezd přes Chodské náměstí možný. V druhé etapě stavby, která by měla skončit 7. prosince, bude uzavřena polovina vozovky ve směru z centra. Řidiči, kteří dříve odbočovali z Klatovské na Chodské náměstí, tak budou muset pokračovat po Klatovské až k odbočení do Dobrovského. Touto ulicí se dostanou do ulice Edvarda Beneše.

Linkové autobusy firmy Arriva číslo 450421 z Plzně do Přeštic a noční linka číslo 440092 firmy Z-Group bus z Plzně přes Štěnovice do Blovic budou po dobu stavby zastavovat na zastávce MHD v Dobrovského ulici.

Opravu bude provádět firma VIDA GROUP, stavby vyjde na 2,8 milionu korun.

Mapa objízdných tras kvůli omezení na Chodském náměstí. Foto: Plzen.eu

Mapa objízdných tras kvůli omezení na Chodském náměstí. Foto: Plzen.eu

Tagy Chodské náměstí Plzeň
Žádné komentáře