V Pardubicích otevírají první nástupiště po rekonstrukci, částečně končí náhradní autobusová doprava

Dokončovací práce na opravě 1. nástupiště v Pardubicích. Foto: Správa železnicDokončovací práce na opravě 1. nástupiště v Pardubicích. Foto: Správa železnic

Osobní a spěšné vlaky v elektrické trakci budou nadále končit a začínat v Rosicích nad Labem.

Cestování mezi Pardubicemi a Hradcem Králové nebo Chrudimí bude od dnešního dne pohodlnější než poslední půlrok. Od 16:40 Správa železnic otevírá opravené první a druhé nástupiště. Umožní tak přímou jízdu vlaků mezi pardubickým hlavním nádražím a Rosicemi nad Labem. Náhradní autobusová doprava bude v tomto úseku jen pro osobní elektrické vlaky z Pardubic do Hradce Králové a Jaroměře.

Výluka začala 1. června, Správa železnic musela termín zprovoznění dvakrát posouvat kvůli pozdnímu zahájení stavby.

V praxi to bude znamenat, že rychlíky z Liberce už budou jezdit přímo na pardubické hlavní nádraží, stejně tak osobní vlaky od Chrudimi. Až do července ale nebudou v úseku jezdit elektrické vlaky, proto všechny osobní a spěšné vlaky Českých drah budou i nadále na trati do Hradce Králové začínat a končit v Rosicích nad Labem, z hlavního nádraží v Pardubicích budou dál jezdit autobusy.

Vlaky mezi Pardubicemi a Rosicemi nejezdily kvůli souběhu dvou stavebních akcí. Jde o modernizaci celého pardubického uzlu a také zdvojkolejnění trati do Stéblové.V rámci této akce došlo k přesunu mostu přes Labe, aby se mohl postavit nový.

Tagy Pardubice hl. n. Pardubice hlavní nádraží Správa železnic trať 030 Liberec - Pardubice výluka Pardubice - Rosice nad Labem
36 komentářů