V Mladé Boleslavi zavádí nouzový režim MHD, řidiči jsou v karanténě

Autobus MHD v Mladé Boleslavi. Foto: DP Mladá BoleslavAutobus MHD v Mladé Boleslavi. Foto: DP Mladá Boleslav

Omezení potrvá nejméně do 14. února.

Dopravní podnik Mladá Boleslav musí od dnešního dne výrazně omezit své jízdní řády. Důvodem je akutní nedostatek řidičů, mnozí se totiž nakazili covid-19 nebo skončili v karanténě.

Město na svých stránkách uvedlo, že doprava bude fungovat v nouzovém režimu. Ačkoliv byla včas zavedena všechna potřebná hygienická opatření, nepodařilo se zamezit šíření onemocnění covid-19 mezi zaměstnanci. Většina nakažených je bezpříznaková a nemá vážný průběh onemocnění. Dopravní podnik tak nemá v tuto chvíli dostatek řidičů pro zajištění běžného provozu,“ uvedl magistrát v tiskové zprávě.

K prvnímu omezení došlo už v úterý, kdy se přešlo na prázdninový režim. Od dnešního dne se přechází na takzvaný nouzový režim. Pro veřejnost to znamená, že budou od 2. do 14. února dočasně zrušeny všechny spoje linek s označením RA, RB, Bazén a po dohodě se Škoda Auto bude vynechán jeden spoj linky 31 v čase 5:02. Všechny ostatní linky MHD pojedou v prázdninovém režimu podle stávajícího jízdního řádu.

Podle dopravního podniku nemusí mít veřejnost obavy z cestování MHD. „Nicméně i tak vedení města doporučuje využívat MHD jen v nejnutnějších případech, pokud není jiná možnost, neboť zde stále hrozí nebezpečí nákazy jako v jakémkoliv jiném uzavřeném prostoru, kde se shromáždí větší množství lidí, dodává magistrát. Denně dochází ke kompletní desinfekci všech autobusů a prostor podniku. Zaměstnanci mají přísný zákaz shromažďování, komunikovat musí pouze mobilem a vstup do budovy je umožněn pouze do šatny, WC nebo pro vyzvednutí jídla. Také platí zákaz návštěv.

Tagy Dopravní podnik Mladá Boleslav Mladá Boleslav omezení dopravy kvůli koronaviru
13 komentářů