V Liberci začíná tramvajová výluka, mění se kolejiště na Rybníčku

Tramvaj T3M.04 v Liberci na Rybníčku. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvaj T3M.04 v Liberci na Rybníčku. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Výluka potrvá do zahájení provozu v úterý.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) využije tradičně slabší provoz přes Velikonoce k výluce části tramvajového provozu. Důvodem bude oprava na třech místech trati směrem do Hanychova. Výluka začíná dnes ve 20:00, místo tramvají budou jezdit autobusy.

Největší akcí bude výměna kolejiště  na křižovatce Rybníček, přípravy začaly už v minulých dnech. Dojde také k výměně nadměrně poškozených panelů zhruba na 80 metrech v Žitavské ulici u nádraží a k opravě propadu koleje v prostoru křižovatky u Starých pekáren. Výluky dopravní podnik využije k broušení kolejí mezi Fügnerovou a Lidovými sady.

Tramvaje na linkách 2 a 3 nahradí kloubové autobusy. Tramvajové linky 5 a 11 spojující centrum Liberce s Vratislavicemi nad Nisou začínat i končit v zastávce Fügnerova na terminálu MHD. V úseku k Viaduktu budou moci cestující využít náhradní kloubové autobusy linek 2 a 3. Výluka skončí 11. dubna.

Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ
19 komentářů