V Liberci začíná oprava terminálu MHD, část nástupišť čeká přesun

Poslední opravou prošel terminál v roce 2008.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) začne v pondělí opravovat povrch nástupišť a komunikací v prostoru terminálu MHD ve Fügnerově ulici. Oprava proběhne za provozu, přinese částečná omezení a dočasný přesun některých nástupišť.

„Stavební akce v centru provozu MHD ve Fügnerově ulici v Liberci jsou plánovány již od roku 2020. Ekonomické možnosti dopravního podniku dovolily zahájení pracovních aktivit až nyní, ve třetím čtvrtletí roku 2022,“ řekla mluvčí DPMLJ Martina Poršová.

První změny a částečná omezení v terminálu zaznamenají řidiči a cestující od pondělí 7. listopadu 2022 od 4:00 hodin. Dojde k přesunu stanoviště 7 (linky č. 14, 22, 25, 29, 34 a 93) a stanoviště č. 8 (linky č. 15, 19, 57 a 58)  přes obchodním centrum Forum.

Postupně dojde k výměně všech povrchů komunikací včetně jednotlivých nástupišť. Mimo vozovek s asfaltovým krytem, bude v místech provozu autobusů odstraněna kamenná dlažba, která je v těchto místech nevhodná. Částečně se rozšíří odstavná plocha pro autobusy, ovšem nikoliv na úkor chodců. Veškerá betonová dlažba na nástupištích bude postupně nahrazena trvanlivějšími přírodními materiály. Z důvodu stejnoměrného osvětlení daného prostoru, dojde ke změně veřejného osvětlení včetně výměny kabelových systémů. Zároveň zde budou instalována již úsporná osvětlovací tělesa LED.

„Opravy budou probíhat za plného provozu vozidel městské dopravy, podle potřeby s uzavřením pouze části terminálu, většinou v jedné čtvrtiny. V případě příznivého průběhu zimy, je dokončení prací plánováno v první polovině roku 2023,“ dodala Poršová. Poté má dojít k výměně dožité zámkové dlažby v kolejišti obratiště. Nahradí ji řezaná kamenná dlažba, která byla použita na Soukenném náměstí. Poslední opravou prošel terminál v roce 2008.

Změna provozu na terminálu MHD v Liberci. Foto: DPMLJ

Změna provozu na terminálu MHD v Liberci. Foto: DPMLJ

Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ liberec terminál MHD Fügnerova Liberec
12 komentářů