V krajích přibývají po škrtech vlaky, plně obnovený provoz má zatím jen Pardubický kraj

Železniční stanice Pardubice hl. n. před zahájením modernizace. Pramen: Správa železnicŽelezniční stanice Pardubice hl. n. před zahájením modernizace. Pramen: Správa železnic

Uvolňování opatření proti šíření pandemie koronaviru vede k postupnému návratu provozu k původním jízdním řádům. Už od pátku obnovili dopravci

Uvolňování opatření proti šíření pandemie koronaviru vede k postupnému návratu provozu k původním jízdním řádům. Už od pátku obnovili dopravci plně svůj provoz v Pardubickém kraji a částečně v Olomouckém kraji, od pondělí se vrátí některé vlaky v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.

V Pardubickém kraji jezdí od pátku všechny vlaky s výjimkou těch, které jezdí za hranice jiných krajů. Jejich seznam je na stránce kraje, jde zejména o spojení na trase Pardubice – Hradec Králové, mezi Hlinskem a Havlíčkovým Brodem a z České Třebové do Letovic. Kompletní seznam je na stránkách kraje.

Od pátku se vrátila řada vlaků také na koleje v Olomouckém kraji. Obnoveny jsou všechny spoje v úsecích Zábřeh – Česká Třebová, Dzbel – Moravská Třebová, Hanušovice – Dolní Lipka, Zábřeh – Šumperk – Velké Losiny/Sobotín. Trasa vlaku Os 3619 se vrací do časové polohy podle platného jízdního řádu 21:00 Šumperk – 22:33 Jeseník.

V pondělí se obnoví také v Libereckém kraji přímé vlaky linky L62 z Liberce do Bílého Potoku pod Smrkem. Vlaky mezi Libercem a Raspenavou se vrací do dvouvozového vypravení a zvyšuje se kapacita nabízených míst pro cestující. S tím také souvisí obnovení přímých vlaků linky L62 z Liberce do Bílého Potoka. Nadále nejsou v provozu víkendové noční vlaky a kapacitní školní posílení ranního spoje z Černous. Letos nebudou zavedeny každoroční posilové vlaky na Hejnické slavnosti z důvodu zrušení slavností.

V Moravskoslezském kraji se od 4. května vrací provoz z nedělních na letní prázdninové jízdní řády. Detailní informace jsou na stránkách Kodisu.

Tagy Liberecký kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj
14 komentářů