V Itálii startují nové aerolinky. EGO Airways začaly s prodejem letenek

Embraer E190 v barvách EGO Airways. Foto: EGO AirwaysEmbraer E190 v barvách EGO Airways. Foto: EGO Airways

Dopravce začíná s vnitrostátními linkami, nechce konkurovat nízkonákladovým dopravcům.

V době, která letectví nepřeje, vznikají v Itálii zcela nové aerolinky. Letecká společnost EGO Airways už oznámila své letové řády a začala prodávat letenky na první lety v březnu. Zatím začne s vnitrostátními lety.

EGO Airways začnou 25. března s lety ze šesti měst. Půjde o Bari, Catanii, Florencii, Forlì, Lamezia Terme a Parmu. Od června přidá ještě spojení z Bergama, Cagliari a Říma.

Aerolinky vstupují na značně konkurenční trh: navýšení počtu letů u vnitrostátních italských letů už dříve oznámily Ryanair nebo Wizz Air. EGO Airways jsou projektem skupiny investorů vedených skupinou OCP Group.

Letecká společnost začne se dvěma Embraery E190, které si dopravce pronajal od WDL Aviation. Jedno letadlo bude umístěné v Catanii, druhé ve Forlì. Třetí by od června mělo být v Bergamu. Létat budou v konfiguraci se třemi třídami: 12 v byznys třídě, 32 ve třídě Lounge (zhruba premium economy) a 56 v ekonomické třídě. Aerolinky se inspirovaly podobným rozdělením tříd v letadle, jakou má v USA JetBlue.

Ceny letenek začínají na 48 eurech. Firma od začátku prezentuje, že nechce konkurovat nízkonákladovým dopravcům. Tomu odpovídá i výběr tras, na většině nebude mít konkurenci v podobě Ryanairu nebo Wizz Airu.

Letový řád EGO Airways. Foto: EGO Airways

Letový řád EGO Airways. Foto: EGO Airways

Tagy EGO Airways Itálie
3 komentáře