V Brně začne druhá etapa úpravy přednádraží, řidiči neprojedou podél nádražní budovy

Prostor před nádražím v Brně po úpravách, vizualizace. Autor: ARCHIKA - architektonická projekční kancelářProstor před nádražím v Brně po úpravách, vizualizace. Autor: ARCHIKA - architektonická projekční kancelář

Jízdní pruh u budovy obchodního centra Letmo by se měl dočasně otevřít provozu 2. května.

V Brně se podařilo urychlit práce na kultivaci prostoru před nádražím. Druhá etapa prací (a s nimi spojených uzavírek), která měla dle původních předpokladů začít až v polovině května, bude spuštěna v úterý. Řidičům se tak uzavře i průjezd ve směru na Koliště či k autobusovému nádraží u Grandu; neprojedou podél hlavní nádražní budovy.

Chodci nebudou moci využít přechod u třetího nástupiště a budou muset využít náhradní trasu vedenou o jeden přechod dál směrem k Novým sadům. „V určitý moment“ bude na třetí nástupiště kvůli stavbě ztížený přístup.

Práce na úpravě přednádraží začaly s příchodem března. Od začátku je uzavřena Nádražní ulice ve směru z Koliště na Nové sady, tedy jízdní pruh u budovy obchodního centra Letmo. Ten by se měl dočasně otevřít provozu 2. května.

Místo se má stát přívětivějším k chodcům a naopak méně vstřícné k automobilové dopravě. Proměna by měla být hotova do konce června. Po dokončení prací bude část nynější silnice sloužit jako pěší zóna. Konkrétně jde o jízdní pruh u Letma. V novém uspořádání bude možné kolem nádraží projíždět pouze ve směru od Nových sadů. Od viaduktu nebude možné odbočit k nádraží a z Nádražní se řidiči nedostanou do Benešovy. Pro krátkodobé zaparkování vzniknou u nádraží i Letma nová místa.

Prostor před nádražím v Brně po úpravách, vizualizace. Autor: ARCHIKA - architektonická projekční kancelářProstor před nádražím v Brně po úpravách, vizualizace. Autor: ARCHIKA - architektonická projekční kancelářProstor před nádražím v Brně po úpravách, vizualizace. Autor: ARCHIKA - architektonická projekční kancelářProstor před nádražím v Brně po úpravách, vizualizace. Autor: ARCHIKA - architektonická projekční kancelářProstor před nádražím v Brně po úpravách, vizualizace. Autor: ARCHIKA - architektonická projekční kancelářTramvaje v Brně.
Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Z prostoru mají zmizet také některé bariéry. Odstraněno bude například zábradlí u vchodu do nádražní budovy, kde vznikne místo pro přecházení. Zábradlí zmizí také z tramvajového ostrůvku na protější straně u KFC. Tamtéž budou také odstraněna parkovací místa.

Tagy brno Brno hlavní nádraží
38 komentářů