V Brně začínají omezení na Mendlově náměstí, změny se dotknou řidičů i cestujících v MHD

Mendlovo náměstí. Foto: Janusz Jakubowski / Flickr.comMendlovo náměstí. Foto: Janusz Jakubowski / Flickr.com

Výstavní ulice bude obousměrná, některé autobusy nebudou na náměstí zajíždět.

Cestující a řidiče čeká od pondělí omezení na brněnském Mendlově náměstí. Důvodem je rekonstrukce vodovodů a kanalizace v této oblasti.

Část prací sice bude možné dělat bezvýkopovou technologií, ale zejména v oblasti před klášterem a pivovarem bude nutný otevřený výkop s úplným vyloučením dopravy,“ uvedlo Brno na svých specializovaných stránkách kopemezabrno.cz.

Kvůli stavebním pracím nebude možné ve směru z Úvozu odbočit ke klášteru. Uzavřená bude i Výstavní u ústí na Mendlovo náměstí. Výstavní tak bude dočasně obousměrná. Zcela se uzavře směr do Mendlova náměstí na Křížové v úseku Václavská – Mendlovo náměstí. V Zahradnické se otočí jednosměrný provoz. Komplikace nastanou i pro chodce, několik přechodů bude zrušeno.

Přesunou se některé zastávky Městské hromadné dopravy. Detaily změn spojených s městskou hromadnou dopravou jsou na stránkách DPMB. Změny se dotknou denních linek 82 a 84, které zastávku Mendlovo náměstí zcela vynechají. Druhá z linek, vytížená okružní linka, bude pokračovat po Poříčí dále k výstavišti. Bude už moct jet po Křížkovského ulici, jejíž rekonstrukce skončí v neděli. Omezení se dotkne i noční linky N98, která Mendlovo náměstí taktéž vynechá.

Oprava Mendlova náměstí je naplánována na osm etap, první skončí v polovině prosince.

Změna organizace dopravy v oblasti Mendlova náměstí. Foto: Kopemezabrno.czZměna organizace dopravy v oblasti Mendlova náměstí. Foto: Kopemezabrno.cz